• Terug
  • Nieuws
  • Vakantiespelweek weer van start
5 augustus 2014

De laatste week van de schoolvakantie staat in Onstwedde ieder jaar in het teken van de Vakantiespelweek, zo ook dit jaar. 218 kinderen maken zich op voor de leukste week van de vakantie, waarin ze begeleid worden door circa 60 jonge vrijwilligers (vanaf 15 jaar) die zich aangemeld hebben als leiding. Tussen 11 en 15 augustus wordt er geknutseld, gaan de kinderen sporten en wordt er bovenal veel plezier gemaakt. Het thema dat dit jaar centraal staat is: Spelweek op de boerderij!

Nagenoeg alle kinderen die in Onstwedde wonen en/of naar school gaan, doen mee aan de Vakantiespelweek. Voor hen is het een weerzien van vriendjes en vriendinnetjes na de lange zomervakantie. Ook voor de leiding belooft het een mooie week te worden. Het is mooi om te zien dat tieners die jaren mee hebben gedaan aan de Vakantiespelweek, op hun vijftiende weer terugkeren als leiding. De jonge organisatie is de kracht van de stichting. Vanaf oktober wordt er vergaderd door het bestuur van de Spelweek om de editie van het komende jaar weer tot een succes te brengen. Zo wordt het thema bedacht en brainstormt men over de invulling van de dagen.

Op de maandag wordt onder andere een boerenspeurtocht gehouden. Ook knutselen de kinderen verschillende creaties in elkaar die men kent van de boerderij. De dinsdag wordt ingevuld met diverse sportieve activiteiten. Er wordt fanatiek gevoetbald, gevolleybald en aan het einde van de dag wordt er afgesloten met een grote estafette. Op woensdag gaat de Vakantiespelweek de grens over. In Tier- und Freizeitpark Thüle kunnen de kinderen (maar ook de begeleiders) genieten van diverse attracties, maar ook van het ruime aanbod aan dieren die het park te bieden heeft.  De donderdag staat in het teken van ons eigen Oogstfeest, iets dat men kent van de Onstwedder Gaarv’n. De kinderen bereiden ’s morgens iets voor, wat vervolgens ’s middags verkocht wordt. Voor een middag is de Spelweek namelijk toegankelijk voor ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s, maar ook voor andere belangstellenden. Om 14:00 wordt het Oogstfeest geopend. De vrijdag is elk jaar de knallende afsluiter. De hele dag genieten de kinderen naar hartelust van verschillende spelletjes, een luchtkussen, een tobbedansbaan en nog veel meer. ’s Avonds mogen de verkleedkleren uit de kast voor een verklede optocht door Onstwedde.

De Vakantiespelweek is vanaf dit jaar te volgen via Facebook. De organisatie heeft een eigen pagina waarop diverse updates te vinden zijn. Zo kunnen ouders, sponsoren en andere belangstellenden toch meegenieten van de activiteiten die georganiseerd worden voor de kinderen. Ook op de website zullen voortdurend updates geplaatst worden.

Website Vakantiespelweek