• Terug
  • Nieuws
  • Evenementen in Smeerling geslaagd
23 juni 2014

De tweedaagse evenementen: Het Westerwolde Wandelweekend en de Midzomerfair trokken dit weekend veel publiek naar Smeerling.

Zaterdag was het midzomer. De langste dag van het jaar kreeg tijdens het Westerwolde Wandelweekend een speciale plek. De ongeveer 350 deelnemers liepen de ondergaande zon tegemoet. Er werd tegen vijf uur in de middag gestart voor een prachtige wandeltocht rond Smeerling, Vlagtwedde en Ellersinghuizen.

De wandelaars werden binnengehaald op de muzikale klanken van Fellow. Zij speelden composities van The Beatles, Crosby, Stills, Nash & Young, The Eagles, Simon & Garfunkel , Gordon Lightfoot en anderen uit diezelfde periode. Om precies 22.04 uur werd door de wandelaars een toast uitgebracht op de ondergaande zon.

Tevens werd bij Gasterij Natuurlijk Smeerling een midzomerfair gehouden. Deze fair stond in het teken van gezelligheid, ontmoeten, streek-producten en -verhalen, ambacht, puur, workshops en meer. Meer dan 25 standhouders waren aanwezig. De midzomerfair duurde zaterdag tot 22.00 uur.

Vandaag stond de tweede dag van het Westerwolde Wandelweekend in het teken van “spelt in de hooiberg”: ontdekken is het sleutelwoord. Er waren routes uitgezet van 10, 15 en 25 kilometer. De wandelaars werden meegenomen naar o.a. een arboretum, een dansstudio en een messensmederij.

Bij Gasterij Natuurlijk Smeerling was ook vandaag een midzomerfair. Deze werd aangevuld met een programma voor jong en oud in het teken van OERRR. OERRR is op straat, in het bos en in de tuin. Gezond, gratis en altijd beschikbaar. Onder leiding van een natuurgids was er van alles te ontdekken  en talloze spannende dingen te beleven.

Vanmiddag was er van 15.00 tot 17.00 uur een optreden van Civil Servants (de band van de gemeente Oldambt). Zij speelden niet alleen  jazz standards zoals Fly me to the Moon, It’s only a Papermoon en Summertime, maar ook nummers van deze tijd zoals You know I’m no Good van Amy Winehouse en pop nummers uit de jaren ’60 en ’70 stonden op het repertoire.

De organisatie:Gasterij natuurlijk Smeerling, Vereniging Natuurmonumenten en het Westerwolde Wandelweekend kan terug kijken op een geslaagd evenement, met mooi weer en enthousiaste bezoekers.

Bron/Fotoreportage: Westerwolde Actueel