• Terug
  • Nieuws
  • Fokke de Jong heeft het naar zijn zin
1 mei 2014

Fokke de Jong is bezig aan zijn eerste seizoen bij Onstwedder Boys en lijkt met zijn ploeg hard op weg naar het kampioenschap. Zelf houdt de ervaren oefenmeester nog een slag om de arm.

“Natuurlijk staan er we goed voor en hebben wij het in eigen hand,” beaamt De Jong, “Maar wij krijgen nog twee hele moeilijke wedstrijden. Be Quick is een echte stadse ploeg die vrijuit speelt en Elim gaat wellicht nog voor een periode. Als we kampioen worden dan is het een titel van het collectief.

De topscorerslijst zegt wat dat betreft al voldoende. Germen Veldhuis heeft acht keer gescoord en daarna volgen er vier spelers met zeven goals. Aanvallen en verdedigen doen we met elkaar. In dat verdedigende werk is Gerben Meems heel belangrijk, al heeft hij dat zelf niet eens door. We doen het ook met een hele kleine groep. In de winter kwam weliswaar Harm Visser er weer bij, maar verloren we Gerwin de Wijk weer. Na de winter zijn we echt sterk gaan spelen. Wij stonden zelfs tiende, maar vanaf die tijd hebben we negen keer gewonnen. De rest bleef punten morsen, ja en dan kom je vanzelf een keer bovenaan.”

Mocht de ploeg promoveren naar de 3e klasse, dan moet dat geen probleem opleveren denkt de voormalig medewerker van het ministerie van Defensie: ”Na de winter heb ik jonge jongens als Sven Jaeger, Jelle de Vries en Berjan Scheper er al bij gehaald. Bovendien komen er twee jongens bij. Die hebben hier verkering in het dorp, dus komen ze hier ook voetballen. Weg gaat er niemand. Daar is men hier ook nooit mee bezig. Er hangt een heel ontspannen sfeer binnen de club. Dat is altijd ook al zo geweest, zelfs toen ikzelf nog speelde en hier met Vriendentrouw kampioen werd. Men weet als club zijn plaats en raakt niet in paniek bij een nederlaag of degradatie. Bij winst of verlies doet iedereen gewoon zijn ding.”

,,Rond het elftal regelt Jan Huls alles. Dat is echt een gigant van een leider. De club is bijvoorbeeld trots dat men al drie jaar achter elkaar als sportiefste ploeg door de scheidsrechtersvereniging is verkozen. Ook dit seizoen hebben wij nog geen enkele schorsing gehad. Ik werk hier echt met enorm veel plezier. Ik heb net voor een jaar bijgetekend, maar hoop hier nog meerdere jaren werkzaam te zijn. Dat mag je gerust noteren!”

Bron / Foto: De Kanaalstreek