• Terug
  • Nieuws
  • Oranjeliederen uit volle borst
28 april 2014

Het Oranjeconcert op Koningsdag in de Kerk van de Hervormde Gemeente was een groot succes. Uit volle borst werden de verschillende Oranjeliederen gezongen. De laatste jaren is de opkomst bij een concert georganiseerd door de orgelcommissie nooit zo hoog geweest.

Voor de orgelcommissie was het wel even spannend hoeveel mensen er op dit Oranjeconcert zouden afkomen. Er gaat uiteraard behoorlijk wat voorbereiding af. Anja Wesseling reageert namens de orgelcommissie ook zeer enthousiast. “We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen na afloop van het concert, mensen waren enthousiast over het Mannenensemble en het duo Kiny Eiten en Gert Immerzeel. De samenzang met veel bekende liederen werd ook zeer gewaardeerd. Volgens verschillende mensen had het concert zelfs wat langer mogen duren, dat zijn mooie complimenten!”.
Tijdens het concert werd een gedicht voorgedragen welke geschreven is door dhr. P. Altena met de titel: “Feest voor de Koning (In Zijn Hand)”.

In de reclame vooraf werd duidelijk aangegeven dat er veel samenzang zou zijn, ook werden daarbij al een aantal liederen genoemd. Zo wist het publiek wat ze konden verwachten. De orgelcommissie zal nog bekijken of dit Oranjeconcert voor herhaling vatbaar is en mogelijk ook volgend jaar gepland zal worden. Uw reacties en ideeën zijn uiteraard van harte welkom bij de orgelcommissie. (zie mail adres hieronder)

Op dit moment is de orgelcommissie van de Hervormde Gemeente bezig met de voorbereidingen voor een zomerconcert dat gepland staat op donderdagavond 17 juli. Dit concert zal niet vergelijkbaar zijn met het Oranjeconcert, er zal dan bijvoorbeeld geen samenzang zijn. Wel zal er tijdens dit concert zang zijn, door Meriam de Korte, die haar talent ten gehore zal brengen. Organist Sander van Houten uit Kampen zal deze avond zorgen voor het orgelspel. Meer informatie zal later volgen via deze site.

E-mail orgelcommissie

Fotoreportage