• Terug
  • Nieuws
  • Ocrea organiseert zwerfvuilactie
17 maart 2014

Dorpsbelangenorganisatie Ocrea organiseert samen met De Zijlen en de scholen De Rank en Ubbo Emmius op vrijdagmiddag 21 maart een opruimactie. Met de actie willen de initiatiefnemers jongeren bewust maken van de gevolgen van zwerfvuil. Naast een schone leefomgeving, moet de actie bijdragen aan de betrokkenheid van cliënten van De Zijlen bij  dorpsactiviteiten. De opruimactie vindt plaats tijdens het NLdoet weekend.

Veel mensen ergeren zich regelmatig aan de hoeveelheid zwerfvuil in de leefomgeving. Stukken plastic, blikjes en kauwgomplakkaten zijn een doorn in het oog van veel volwassenen maar ook van kinderen. Daarom trekken basisschoolleerlingen van De Rank en brugklassers van Ubbo Emmius samen met cliënten van De Zijlen op om het zwerfvuil in Onstwedde op te ruimen. De Zijlen heeft meerdere locaties voor begeleid wonen in Onstwedde.

De actie
Het opruimen start om 13.15 uur bij De Bast aan de Boslaan. De deelnemers gaan zowel in het dorp, als op de fietsroutes van en naar het dorp zwerfvuil opruimen. Daarbij krijgen de basisschoolleerlingen in deze week les over het onderwerp zwerfvuil via een lespakket van Nederland Schoon. Vrijwilligers uit het dorp zorgen tijdens de actie met een hapje en een drankje voor de inwendige mens. 

Meehelpen?
Wilt u vrijdagmiddag ook meehelpen met het zwerfvuilproject? Meld u dan aan. Alle hulp is welkom, van drinken schenken tot meehelpen opruimen. Lijkt het u wat, dan kunt u zich aanmelden bij Saskia Wubs: (0599) 33 18 26.

NLdoet
Jaarlijks vinden de NLdoet-dagen plaats in maart. Tijdens het NLdoet weekend steken in heel Nederland vrijwilligers hun handen uit de mouwen. Ocrea organiseert ook elk jaar een actie op NLdoet. Vorig jaar hebben Ocrea en volleybalverening VCO’72 gezamenlijk een beachvolleybalveld aangelegd.