• Terug
  • Nieuws
  • Povvertwedstrijd bij de Gasterij
1 maart 2014

Wie bakt de lekkerste Groningse povvert?

Tijdens de Ondernemersbeurs in Vlagtwedde organiseert Gasterij Natuurlijk Smeerling een bakwedstrijd, waarbij de Grunneger Povvert centraal staat. Streekproducten en zelfgebakken lekkernijen staan centraal in hun Gasterij en povvert is één van de traditionele gerechten die door hun gasten met veel enthousiasme wordt ontvangen.

Maar er zijn echter veel manieren om een povvert te maken en misschien is de povvert zoals u die maakt wel veel lekkerder dan de hunne!  Daarom dagen ze u uit: Maak  met gebruikmaking van streekproducten  de lekkerste povvert van heel Groningen. Of die nu gebaseerd is op een traditioneel recept, dat u nog van uw grootmoeder gekregen hebt, of dat u een moderne twist aan het basisrecept toevoegt – het kan allemaal als het maar de lekkerste van allemaal is.

De povverts worden door een deskundige jury tijdens de Ondernemersbeurs, op zaterdag 29 maart, geproefd en gekeurd. Daarbij is vanzelf de smaak het belangrijkste, maar ook het uiterlijk en het gebruik van streekproducten worden beoordeeld.

De winnaar krijgt een uitgebreide Babbelthee voor Twee aangeboden door Gasterij Natuurlijk Smeerling. Bovendien zal de winnende povvert in april als 'specialiteit van de maand' verkocht worden in de Gasterij. De opbrengst van de povvertverkoop houden we niet zelf maar die gaat naar een goed doel: KWF-kankerbestrijding.

Hoe doet u mee? Inschrijven kan door middel van een aanmelding op de website tot 21 maart. Zie website van Gasterij Natuurlijk Smeerling. U kunt uw povvert inleveren op zaterdag 29 maart, tussen 10.00 en 11.00 uur, bij de stand van Gasterij Natuurlijk Smeerling op de Ondernemersbeurs in Vlagtwedde. Tussen 12.00en 13.00 uur vindt dan de live jurering plaats. De winnaar wordt ter plekke bekend gemaakt.

Website