• Terug
  • Nieuws
  • Webshop Pepijnglutenvrij
3 februari 2014

Waar vind je glutenvrije producten? En als het kan ook voedsel dat vrij is van lactose. Op die vragen kan Janneke Eefsting uit Onstwedde antwoord geven. Namelijk in haar Webshop Pepijnglutenvrij. Niet alleen biedt ze een uitgebreid assortiment aan glutenvrije producten, maar geeft ze uitleg en informatie over glutenintolerantie (met een deftig woord coeliakie genoemd).

Iemand met coeliakie kan niet tegen gluten, een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en khorasan tarwe (ook wel bekend als kamut). Gluten zit ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Denk aan brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart. Het zit ook verstopt in producten waar je het niet direct in verwacht. Bijvoorbeeld in de ingrediënten van soepen (bindmiddel, vermicelli of vlees), in sauzen, sommige snoepjes, ijssoorten en bier. Haver is vaak gecontamineerd (besmet) en daardoor ook niet zonder meer veilig te gebruiken in een glutenvrij dieet. Voedsel met gluten zorgt bij mensen met coeliakie voor een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Daardoor kan de darm zijn werk niet goed doen.

Bij haar zoontje Pepijn van acht jaar openbaarde coeliakie zich begin 2011. Een lange weg langs artsen en ziekenhuizen volgde. De diagnoses liepen sterk uiteen, de suggestie dat hij mogelijk glutenintolerant zou zijn niet écht serieus genomen. Pas na onderzoek door professor dr. Mulder van het VU Medisch Centrum in Amsterdam kwam het juiste antwoord: ja, Pepijn lijdt aan coeliakie. Hij werd meteen op een glutenvrij dieet gezet. En zie: hij bloeide helemaal op. De eetlust keerde terug, hij had weer energie en was niet meer zo witjes.

De zoektocht van moeder Janneke naar gevarieerd, glutenvrij en verantwoord voedsel bleek vervolgens niet eenvoudig. Het assortiment in supermarkten in de omgeving van Onstwedde is beperkt. En dus besloot Janneke resoluut een passende oplossing te zoeken. "Pepijn is immers beslist niet de enige met een glutenintolerantie. Ook voor al die anderen ben ik een webshop begonnen om iedereen de mogelijkheid te bieden bij mij lekker en gevarieerd voedsel te kunnen kopen", legt ze uit. De webshop werd vernoemd naar zoon Pepijn. Het werd Pepijnglutenvrij.
In haar assortiment wordt bij elk product duidelijk de allergie-informatie verwerkt, zodat gemakkelijk een keus kan worden gemaakt. De bestelmethode via de webshop is eenvoudig. In het assortiment bevinden zich brood en broodproducten, cake en koeken, snacks, deegwaren, ontbijtproducten, bakmixen, sauzen, soepen, seizoensartikelen, non-food en zelfs diepvriesproducten. Die laatste kunnen niet worden verzonden. Maar wie in het bezorggebied woont kan die na afspraak afhalen of aan huis laten komen.

Wie in Onstwedde woont (gemeente Stadskanaal), Wedde (gemeente Bellingwedde) of Vlagtwedde kan kiezen voor bezorging op afspraak. Die service kost 4,50 euro per bestelling. Maar zelf afhalen (uiteraard op afspraak) kan ook. Artikelen die eventjes niet in voorraad zijn kunnen wél worden besteld. Een bestelling voor 15.00 uur geplaatst zal nog dezelfde dag worden verzonden.

Meer informatie en wijze van bestellen zie de site van Webshop Pepijnglutenvrij.

Website


E-mail

T 06-57119680

Pepijn Glutenvrij is sponsor van Onstwedde.info