• Boys winnen in slotfase van Be Quick
7 december 2013

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp uitstekende zaken gedaan. Koploper Be Quick 1887 uit Haren werd met 2 - 1 verslagen, waardoor de Boys aansluiting houden bij de bovenste ploegen in de Vierde Klasse D.

Onstwedder Boys miste deze middag de spitsen Peter Orsel en Germen Veldhuis. Hierdoor was er in de aanval een basisplaats voor Harm Visser. De Boys begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen door Gerben Meems twee goede mogelijkheden in de eerste tien minuten. De gasten uit Haren hanteerden vaak de hoge bal, maar werden nauwelijks gevaarlijk. Na twintig minuten voetbal was het toch Be Quick dat op voorsprong kwam. Een hoge bal werd door de verdediging van Onstwedder Boys niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van de helemaal vrijstaande Roy Holstein, die keeper Rein Koudstaal in de korte hoek kansloos liet.

Na een half uur voetballen leek Onstwedder Boys op gelijke hoogte te komen. Een schot van Gerwin de Wijk kwam tegen de paal, waarna Gerben Meems van dichtbij de bal in het doel schoot. Scheidsrechter Baar constateerde echter buitenspel en keurde de goal af. Met een 1 - 0 voorsprong voor Be Quick werd er vervolgens gerust.

In de tweede helft was het vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van keeper Kooke van Be Quick. Er ontstonden een aantal hachelijke situaties voor het doel van Kooke, die echter met een paar goede reddingen een doelpunt voorkwam. Onstwedder Boys bleef aandringen en tien minuten voor tijd was het Chris Strockmeijer die bij de tweede paal een voorzet van Robert de Vries binnen kopte: 1 - 1.

In de slotfase voorkwam Rein Koudstaal met een spectaculaire redding een tweede doelpunt van Be Quick. In de laatste minuut kreeg Onstwedder Boys nog een corner. Gerwin de Wijk bracht de bal voor het doel en het was opnieuw Chris Strockmeijer die de bal met het hoofd tegen de touwen kopte en daarmee de winst veilig stelde.

Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. De ploeg van trainer Fokke de Jonge speelt dan in en tegen Elim. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.