• VCO '72 Dames 1 wint van Valthermond
18 november 2013

Zaterdag 16 november speelde dames 1 tegen Deko in Valthermond. In een leuke wedstrijd werd Deko met 4-0 verslagen. De Onstwedders begonnen met Paulien Baas, Margien Huiges, Tamara van Dijk, Diana Wilzing, Moniek Kruiter en Miriam Kruiter in de basis. Jeugdspeelster Julia Mulder werd als reserve toegevoegd aan het team van trainer/coach Mick Veldhuis.

VCO '72 staat derde in de poule en Deko vijfde. Het beloofde dan ook een leuke, spannende wedstrijd te worden. De eerste set ging aardig gelijk op. Door wat slordigheden en rommelballen van VCO en wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechter kwam Deko een paar punten voor. Op 9-12 vond coach Mick het voldoende en een time-out volgde. De VCO-ers pakten het goed op en kwamen nu op voorsprong. De set werd gewonnen met 21-25.

De tweede set kwam de VCO-dames al gauw op voorsprong. Toch wist het team nu niet door te drukken. Dan weer waren er een paar punten voor VCO dan weer voor Deko. Moniek stond goed te passen en hierdoor kon Paulien variƫren. VCO trok uiteindelijk wel weer aan het langste eind: 22-25.

De derde set liet de ploeg uit Onstwedde zien hoe het eigenlijk hoort. De voorsprong werd groter en groter. Diana en Margien wisten heel wat aanvallen af te blokken. Deko was al gauw door de time-outs heen en de wissels die volgden aan hun kant zorgden alleen maar voor meer onrust. Tamara werd goed bediend en scoorde het ene na het andere punt. VCO maakte het eenvoudig af en won de set eenvoudig met 13-25.

Toen nog een laatste vierde set. De pass kwam niet aan en de aanvallen werden ook niet afgemaakt. De score bleef gelijk op gaan. Op 9-9 kwam Miriam aan opslag en Deko kreeg de harde opslagen niet onder controle. Op 13-9 volgde een time-out voor Deko. VCO bleef steeds een punt of vijf voorstaan en het leek al beslist. Toch sloegen de bibbers nog toe aan het einde van de vierde set. Deko kwam aan opslag en de servicepass kwam niet bij spelverdeelster Paulien. Nog weer een time-out volgde en gelukkig wisten de dames het af te maken: 22-25.

De vijf punten waren verdiend en er was ook hard voor gevochten. Aanstaande zaterdag ontvangt VCO Dames 1 in De Bast koploper Pegasus uit Ter Apel. De wedstrijd begint om 17:00 uur.