• Boys dames 1 weet opnieuw te winnen
16 november 2013

Op zaterdag 9 november mocht dames 1 thuis aantreden tegen Westerwolde dames 1. Vooraf was er i.v.m. de hevige regenval de nacht er voor twijfel of de wedstrijd wel door zou kunnen gaan. Maar het veld werd goedgekeurd en om 14.30 werd er afgetrapt.

Onstwedde had wat wijzigingen in de selectie en hierdoor begon jeugdspeelster Jolien Meinds in de basis. Jolien speelt normaal op de laatste man positie bij de C1, maar mocht vandaag onze voorstopper zijn. Vanaf het begin ging het al niet lekker met de oranjehemden en er werd veel onnodig balverlies geleden. Op het zware natte veld was het in het begin erg wennen en er werden ook maar weinig kansen gecreëerd.

Na een minuut of 25 schoot Marjan Schuitema de bal op het doel, maar de keepster wist de bal met haar voet nog weg te werken, hierdoor kwam de bal opnieuw voor de voeten voor Marjan die met een goed afstandsschot de keepster nu wel wist te verschalken: 1-0! Westerwolde kwam hierna iets beter in de wedstrijd, maar de verdediging van Onstwedde speelde deze wedstrijd zeer goed en gaf eigenlijk geen echte kansen weg. Helaas ging het op het middenveld en voorin vandaag niet zo goed. Met name spits Yvonne Kruiter had deze dag een totale off-day en leed erg veel balverlies.

Na een peptalk in de rust werd vol goede moed  aan de tweede helft begonnen. De verdediging onder leiding van Irene Engels stond ook nu weer goed te spelen, en we gaven ook de tweede helft weinig kansen weg. De enkele kans die Westerwolde kreeg werd met uitstekend keeperswerk teniet gedaan door Kirsten. Kirsten staat het hele seizoen al uitstekend te keepen en heeft in de competitie tot nu toe nog maar twee doelpunten tegen gehad.

In de tweede helft gebeurde weinig noemenswaardig en dit was voornamelijk te danken aan het zwakke spel van de Onstwedders. Zo bleef het wel tot de laatste minuut spannend. De opluchting was dan ook groot toen scheidsrechter Willem Buist om 16.15 affloot. De dames moeten deze wedstrijd gauw vergeten, want als er meer van deze wedstrijden gaan volgen, dan is de kans groot dat er wel punten gemorst gaan worden.

Complimenten gaan uit naar de jeugdspeelsters Jolien Meinds en Jacquelien Maarsingh die beide een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld. Daarnaast had ook Nadine van der Laan ’s ochtends met dames 2 al laten zien dat Onstwedde een aantal toppers in de jeugd heeft voetballen die zonder moeite het niveau van de dames al aankunnen.