• Terug
  • Nieuws
  • Flessenaktie voor Ylena
18 november 2013

Helaas was de link naar de website van Ylena niet juist. De link is hersteld en u kunt nu het verhaal van Ylena lezen wanneer u op de link onderaan deze pagina klikt.

Miranda Oosterveld en Jenny Holwerda zijn bezig met een actie voor Ylena. Ylena is de dochter van oud onstwedder Els Kupers en haar man Alex Buil Bruna.


Op 23 januari van dit jaar is Ylena geboren met een ernstige hartafwijking Hypoplastisch Linkerhart Syndroom (HLHS). een paar dagen na de geboorte is ze voor het eerst geopereerd. Het herstel van de operatie ging heel snel en vier weken later mocht Ylena met haar mama  en papa mee naar huis.
Om te kunnen leven met deze hartafwijking zijn drie operaties nodig; net na de geboorte, na een half jaar & na drie jaar. In juni is Ylena daarom voor de tweede keer geopereerd.

Helaas ging het direct na de operatie niet goed en moest Ylena weer terug de OK in. Inmiddels ligt het dappere meisje al ruim vier maanden op de Intensive Care. Ze is inmiddels al vier keer geopereerd, maar het mag telkens niet baten.
In Nederland is Ylena uitbehandeld, in Duitsland zien ze nog een mogelijkheid door de operatie van juni ongedaan te maken en een harttransplantatie uit te voeren. Ylena is verblijft nu in Berlijn en daar zal het gezin ook verblijven. 

Miranda en Jenny zijn een flessenactie actie gestart om geld in te zamelen voor Ylena en haar ouders. Er word een hoop vergoed door de zorgverzekering, maar er is nog veel te kort ...., te veel! De initiatiefnemers doen een oproep aan u om te helpen dit gezin te steunen.

U kunt financieel helpen door uw lege flessen af te staan voor Ylena. Ook kunt u via onderstaande link een donatie doen.

Voor het indrukwekkende verhaal van Ylena, kunt u terecht op onderstaande website.

Het gezin verblijft voorlopig voor zolang het nodig is in Berlijn in het Ronald McDonald huis. Zo kunnen de ouders bij hun dochter zijn. Mocht u een kaartje willen sturen, het adres is:

Ylena, Els, Alex Buil Bruna
pa RMD Haus Berlin-Wedding
Apartment 4.20
Seestrasse 28
13353 Berlin

Aktieflyer

Website Ylena

Donatie

E-mail Jenny Holwerda