• Terug
  • Nieuws
  • Jeugd geniet tijdens trainingsclinic
26 oktober 2013

Woensdagavond 23 oktober mochten de jeugdtrainers van Onstwedder Boys voor één keer vanaf de zijlijn toekijken hoe hun teams trainden. Deze avond waren het de FC Groningen Clinic trainers Niek Hollewand en Arnold van der Kooij die de trainingen aan de 76 jeugdspelers van Onstwedder Boys verzorgden. Daar stonden ze niet alleen voor, want de FC Groningen spelers Krisztian Adorjan, Giliano Wijnaldum en Hilal Ben Moussa kwamen uit Groningen over en hielpen vanavond mee bij de trainingsoefeningen.

Voorafgaand aan de trainingsclinic kregen de kinderen een clinicshirt om aan te trekken en een bal om mee te nemen naar het veld. Ze waanden zich echte FC Groningen spelers toen ze onder luid applaus van ouders en andere belangstellenden en de muziek, waarmee de FC tijdens thuiswedstrijden ook het veld op komt, het veld op renden. Verdeeld in drie groepen werkten de jeugdspelers de diverse trainingsoefeningen af. Bij de techniekoefening hielp Adorjan Arnold met het voordoen van verschillende kapbewegingen. Wijnaldum assisteerde Niek om de kinderen om één tegen één uit te spelen en Ben Moussa begeleidde samen met Onstwedder Boys jeugdtrainer Rick Wakker het partijspel, waarbij Ben Moussa liet zien wat het resultaat is van goed en hard trainen in de jeugd.

Na de diverse trainingsoefeningen werden er penalties genomen. Keeper van het tweede elftal Wouter Spaans nam plaats in de goal en moest proberen er zoveel mogelijk ballen uit te houden. En dat lukte aardig bij de jongste jeugd. Daar wisten 3 spelers van de 38 in de eerste ronde te scoren. In de finale lukte het alleen Rick Heijes om Spaans te passeren en won daarmee twee toegangskaarten voor FC Groningen - Roda JC. Bij de oudere jeugd had Spaans er wat meer moeite mee. Toch bleven hier na 2 penaltyrondes nog 3 spelers over. Jacqueline Maarsingh en Henrik Trenning misten daar waar Jarno Sterenborg raak schoot. Ook hij won twee toegangskaarten.

Onstwedder Boys kijkt terug op een prettige samenwerking met FC Groningen, waardoor deze geslaagde trainingsclinic heeft mogen plaatsvinden en alle deelnemers een hele leuke voetbalactiviteit hebben ervaren.