• Onstwedder Boys wint ook van Borger
12 oktober 2013

Onstwedder Boys blijft bovenin meedraaien in de Vierde Klasse D. Zaterdagmiddag werd de thuiswedstrijd tegen Borger in winst omgezet. De Boys wonnen met 3 - 0. Door dit resultaat staat de ploeg nu op de eerste  plaats in de ranglijst.

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen de toeschouwers al werden getrakteerd op het hoogtepunt van deze voetbalmiddag. Germen Veldhuis pakte de bal af van één van de spelers van Borger, zag dat de keeper wat ver voor zijn doel stond en schoot de bal vanaf zo'n 30 meter tegen de touwen: 1 - 0. Na vier minuten kreeg Chris Strockmeijer een gele kaart wegens een tackle van achteren van de goed leidende scheidsrechter Jongeling uit Groningen.

In de achtste minuut was het opnieuw raak voor de Boys. Chris Strockmeijer ging op de rechterkant goed door, waarna zijn voorzet door Germen Veldhuis prima werd binnengekopt. Borger speelde zeker niet minder dan Onstwedder Boys, maar faalde in de afwerking. Zo redde keeper Rein Koudstaal prima op een goede inzet van Erwin Kuiper van Borger.

In de 24e minuut werd een voorzet van Rutgert Tipker bij de tweede paal door Gerben Meems in het doel gewerkt, waardoor het 3 - 0 werd voor Onstwedder Boys. Voor rust had Chris Strockmeijer de stand op 4 - 0 kunnen brengen. De terecht gegeven penalty werd echter niet goed ingeschoten, zodat keeper Viel van Borger redding kon brengen.

Na de rust viel er weinig meer te beleven. De Boys kregen nog twee goede mogelijkheden, maar Germen Veldhuis schoot over en Gerben Meems zag dat zijn inzet op de doellijn nog door een speler van Borger werd tegengehouden. Borger wilde wel, maar slaagde er niet in echt gevaar te stichten voor het doel van Koudstaal.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys uit tegen Helpman. De wedstrijd begint om 14.30 uur.