• Terug
  • Nieuws
  • Henk Jaap Moorlag geeft startschot
11 oktober 2013

Hek Jaap Moorlag geeft volgende week zaterdag het startschot bij het NK MTB Regelmatigheid Rijden. Het NK MTB Regelmatigheid Rijden wordt zaterdag 26 oktober gehouden in Musselkanaal. De start is om 9.30 uur. De tocht wordt georganiseerd door Team Rolfes Kanaalstreek.

Het Nederlands Kampioenschap is een jaarlijks wielersportevenement in de vorm van een regelmatigheidsrit, dat individueel wordt gereden en waarvan de route en de afstand voor de deelnemers onbekend zijn. Jeugdigen van 8 tot 16 jaar mogen, al dan niet onder begeleiding, in groepsverband deelnemen. Jeugdigen vanaf 14 jaar mogen individueel deelnemen indien toestemming van de verzorgers en eigen vereniging.

Het NK mountainbiken bestaat uit het rijden van een tocht door Westerwolde waarbij de lengte van het parcours voor de deelnemers onbekend is. Je geeft van tevoren, bij inschrijving, je verwachte gemiddelde snelheid aan bij de organisatie.

Een unieke kans dus voor iedere mountainbiker, wat je niveau ook is, om Nederlands Kampioen MTB te worden. Het gaat er immers om wie het beste kan inschatten wat zijn/haar gemiddelde snelheid zal zijn.

Kijk voor meer informatie op de website.