• Terug
  • Nieuws
  • Weer winst voor Dames Onstwedder Boys
30 september 2013

Afgelopen weekend moest Dames 1 in actie komen tegen Musselkanaal. Dit is altijd een erg lastige tegenstander en een paar weken geleden werd er op het kunstgrasveld van Musselkanaal nog met 3-2 verloren tijdens een bekerwedstrijd. Nu werd er thuis wel gewonnen: 3 - 0.

Vanaf de start zat Musselkanaal er gelijk goed op, en het creƫerde dan ook een aantal mogelijkheden. Onstwedde kreeg al snel een tegenslag toen eerst Wubbina met een knieblessure het veld verliet en niet veel later moest ook onze andere verdediger Dorien het veld verlaten. Deze speelsters werden vervangen door Jolien Meinds en Jacquelien Maarsingh die normaal bij de jongens in de C1 spelen. De eerste helft was Musselkanaal iets sterker, maar door een aantal goede reddingen van keepster Kirsten bleef het 0-0.

Na de rust werd er al vrij snel gescoord. Alieke kreeg de bal op het randje van buitenspel aangespeeld en wist oog in oog met de keepster deze kans te verzilveren. Een kwartier voor tijd kon ook Yvonne alleen op de keeper af, maar nadat de keeper al omspeeld was werd er afgefloten voor buitenspel. Helaas was dit onterecht, want de grensrechter van Musselkanaal gaf na de wedstrijd toe dat Yvonne helemaal geen buitenspel stond, maar dat hij nog iets goed te maken had (!). Erg kinderachtig gedrag, wat gelukkig geen gevolgen had voor het verloop van de wedstrijd.

Gelukkig wist Laura niet veel later een volgende kans voor Onstwedde er wel in te schieten. En na een fout van de laatste man van Musselkanaal die volledig de bal miste kon Yvonne ook nog de 3-0 aantekenen.

Een mooie overwinning met als grote uitblinker Kirsten van de Meent. Daarnaast speelden ook de jeugdspeelsters Jolien en Jacquelien een uitstekende wedstrijd. Onstwedde staat momenteel nog bovenaan met 9 punten uit 3 wedstrijden.

De statistieken:

Uitslag: 3-0 (0-0)

Opstelling: Kirsten v/d Meent, Lisanne Fissering, Irene Engels, Wubbina Hids, Dorien Kruizinga, Agnes Bruggers, Manon Volders, Karin Mik, Laura Bruggers, Alieke Okken en Anita Wilzing.
Wisselspeelsters: Jolien Meinds, Jacquelien Maarsingh, Nathalie de Haas, Sandra Huiges en Yvonne Kruiter.

Doelpuntenmakers: 1-0 Alieke Okken, 2-0 Laura Bruggers en 3-0 Yvonne Kruiter.