• Winst voor Dames Onstwedder Boys
20 september 2013

Donderdagavond 19 september heeft Dames 1 de eerder uitgestelde wedstrijd tegen vv Wedde gespeeld. Wedde degradeerde vorig jaar uit de 4e klasse en werd dus gezien als een geduchte tegenstander.  De Onstwedder Dames wisten echter met ruime cijfers te winnen : 7 - 2.

Trainer Mete Akpinar startte in de volgende opstelling. Doel: Kirsten vd Meent. Verdediging: Agnes Bruggers, Irene Engels, Wubbina Hids en Dorien Kruizinga. Middenveld: Elien Wubs, Manon Volders, Marjan Schuitema en Laura Bruggers. Aanval: Alieke Okken en Anita Wilzing. Op de bank namen Nathalie de Haas, Lisanne Fissering, Sandra Huiges en Yvonne Kruiter plaats.

Onstwedde begon goed en fel aan de wedstrijd, en creëerde met name via de snelle Elien Wubs een aantal mooie kansen. Helaas ging het bij de eerste uitval aan de kant van de tegenstanders mis. De snelle en fysiek sterke Jannie Beikes werd de diepte ingestuurd en rondde deze aanval direct goed af. Wedde kon niet lang van deze voorsprong genieten want niet veel later kwam onze nieuwste aanwinst Alieke aan de bal. Deze net 15-jarige speelster is dit seizoen overgekomen van de C1 van Sv Mussel en wist gelijk in haar eerste officiële wedstrijd voor de dames een mooie goal te scoren. Een paar minuten later kreeg Onstwedder Boys een corner die genomen werd door Elien. De bal werd gespeeld naar Laura die goed bij haar tegenstander wegdraaide en de bal teruglegde op Manon. Manon bedacht zich niet en plaatste een goed schot op doel, die via onderkant lat het doel in ging 2-1! Niet veel later wist Wedde een mooie dieptepass te geven op Jannie, en die wist opnieuw makkelijk te scoren. Met een 2-2 stand gingen we dan ook de rust in.

Na de rust werd er begonnen in dezelfde opstelling. Onstwedde kreeg al vrij snel een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Irene Engels die beschikt over het hardste schot van alle dames ging achter de bal staan en wist met een prima bal de keepster te verschalken. Trainer Mete vond het tijd om te gaan wisselen, en met 4 verse krachten in het team werd de wedstrijd vervolgd.

Bij Wedde sloeg in de tweede helft juist de vermoeidheid toe, en er werden niet veel kansen meer gecreëerd. Daarin tegen kreeg Onstwedde juist kans op kans. Uit een goede crossbal van Irene, die net over de verdediging van Wedde viel, wist Yvonne te scoren. Niet veel later maakte Irene uit opnieuw een vrije trap ook de 5-2 en was de wedstrijdl gespeeld. Wedde had geen puf meer en vroeg 20 minuten voor tijd al aan de scheids of het niet al tijd was. Onstwedde had nog wel zin om de uitslag te vergroten en ging nog gretig op zoek naar extra goals. Uit opnieuw een lange bal van Irene (die een puike wedstrijd speelde) kwam de bal weer voor de voeten van Yvonne die de bal in de rechterhoek wist te schuiven. Tijdens het slotakkoord van de wedstrijd wist Manon na een mooie solo actie de einduitslag op het scorebord te zetten: 7-2!

De beide damesteams van Onstwedder Boys zijn goed aan de competitie begonnen, want afgelopen zaterdag wist ook dames 2 de eerste wedstrijd te winnen en wel met 2-0.

A.s. zaterdag speelt dames 1 om 10.45 uit bij SPW en gaat dames 2  om 14.30 op bezoek bij vv Bato. Hopelijk kunnen de teams deze goede start voortzetten.