• Terug
  • Nieuws
  • Tennisvereniging maakt goede slagen
18 september 2013

De vereniging is druk met de tennissport en met de bouw. Beide zaken gaan voortvarend.

Tennis
Op 24 augustus zijn de onderlinge clubkampioenswedstrijden gestart. De komende  4 weken worden de wedstrijden gespeeld. Er zijn 84 deelnemers en de wedstrijden moeten op twee banen worden gespeeld. Het is een hele klus om alles in te delen; twee banen en veel animo geven een drukte van jewelste, maar het is reuze gezellig en het loopt goed, aldus het bestuur.
De wedstrijden worden vanaf een tijdelijk ingericht terras door de andere leden en belangstellenden gevolgd.

De vernieuwing
Het terras is tijdelijk aangelegd omdat er gebouwd wordt op het complex.
In het voorjaar is de oude kantine afgebroken en op dit momenteel wordt er een nieuwe kantine gebouwd. De nieuwe kantine met een ruim terras wordt wat verder naar “voren” gebouwd om plaats te maken voor een derde tennisbaan. Deze derde baan is een vervulling van de wens die de vereniging had.

De leden
Naast de tijd die er nodig is voor het spelen van de wedstrijden maken de leden tijd vrij voor het bouwen van een nieuwe kantine. De sloop van de oude kantine en de bouw van de fundering hebben de leden zelf uitgevoerd. Eigenlijk wel passend dat de leden dit doen. De leden zijn de belangrijkste fundering van de vereniging. Zonder vrijwilligers komen ze er niet.
Daarnaast zijn bedrijven in Onstwedde en omgeving de vereniging ter wille.
Bouwkundig ontwerpburo Wilzing heeft de vereniging van goed advies voorzien, ontwerp en bestek gemaakt.
Bouwbedrijf Speelman heeft de klus binnen gehaald en geeft advies bij de werkzaamheden die ze zelf doen.

De derde baan
De derde baan wordt aangelegd door Arcadis, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen van o.a. tennisbanen. De grondwerkzaamheden worden door Loonbedrijf Bruggers uitgevoerd.
Bestratingbedrijf Akker gaat de parkeerplaats opnieuw aanleggen.

Al met al dus veel te doen op het tennispark van Uneswido.  Er wordt een goede slag gemaakt door de vereniging en het is een mooie opsteker voor het sportgebeuren van Onstwedde.

Website Tennisclub Uneswido