• Terug
  • Nieuws
  • New Forest regiotours in Onstwedde
2 september 2013

In navolging van de geslaagde regiotours Friesland in 2009 en Drenthe in 2011 organiseerde de 'Nederlands New Forest Pony Stamboek' dit jaar voor belangstellenden op aanstaande zaterdag 31 augustus een informeel stal/weilandbezoek bij een aantal gerenommeerde New Forest fokkers in Groningen.

De tijdsindeling was als volgt:
10.00 uur stal Oosterbroek mw. Scholtens-Moerkoert, Dalweg 7 te Onnen
ca. 14.00 uur stal Migchelshoeve dhr. Migchels, 2e Barlagerweg 2b te Onstwedde
ca. 16.00 uur stal Hooghei dhr. Wolfs, Barkhoornweg 9 te Onstwedde

Van Roelof Migchels van stal Migchelshoeve ontvingen wij onderstaande verslag:

'Zaterdagmiddag mochten wij deelnemen aan de regiotour van het Nederlands New Forest Stamboek 2013. De regiotour bezoekt New Forest fokkers. Deze keer was de provincie Groningen aan de beurt. Belangstellende konden zich daar voor opgeven.

Wij van stal Migchelshoeve mochten deze keer onze New Forest pony's presenteren.
Om 14:00 uur was de hele club aanwezig en begonnen we met het bezichtigen van onze oude fokmerrie Elegance van 22 jaar. Aan haar voet een merrieveulen van de hengst Orlando. Later werden Migchelshoeve's Emma en Migchelshoeve's Gaby gepresenteerd. Emma een 4jr. merrie v.Diogenes Kay die we aan het trainen zijn voor de sportdag van eind september. Gaby een 2 jr. merrie v. Woodrow Carisbrooke die we optrekken tot 3 jaar om dan met haar aan de slag te gaan voor het ster predikaat.

Onder het genot van een kop koffie gaf Garrelt Kruiter van Huis & Hof een lezing over het maag/darm kanaal van een pony en een stukje over hoe voer ik mijn pony in verschillende situaties. Hierna was er gelegenheid voor vragen en om informatie met elkaar te wisselen.

Om 16:00 vertrok de hele club om Stal Hooghei te bezoeken.'

Fotoreportage Stal Migchelshoeve

Fotoreportage Stal Hooghei