• Terug
  • Nieuws
  • Half jaar glasdecoraties in lood
27 augustus 2013

Het is alweer bijna een half jaar geleden dat Anneke Weesjes glasdecoraties in lood de deuren opende aan de Dorpsstraat.

Inmiddels zijn al veel mensen uit het dorp (én de wijde omgeving) een kijkje komen nemen en de zaken gaan goed. De verscheidenheid aan opdrachten en wensen is enorm en zorgt voor een steeds weer veranderende voorraad.

Anneke heeft twee kinderen die vanuit de winkel tussen de middag weer naar school gaan na daar een broodje gegeten te hebben. In de middag spelen ze gezellig op de zolder of misschien helpen ze zelfs een handje!

Er zijn ook andere activiteiten die zich afspelen in de winkel die je daar niet zou verwachten, maar toch te verwachten zijn binnen een jong gezin, zoals een verjaardagsfeest van de oudste.

Een spannende aangelegenheid om zoveel rondhollende jongens in een glasatelier te zien...nog niet te spreken over de step van de jongste.

Kortom, het pand leent zich overal uitstekend voor en de lokatie had niet beter gekund!

Ook is Anneke begonnen met het geven van workshops. Men kan komen met een al samengesteld groepje, of op een datum afspreken met andere geinteresseerden en zo ook nieuwe mensen leren kennen!

De workshop wordt gegeven per keer, en na de workshop neemt men al een eigengemaakt Tiffany kunstwerkje mee naar huis. Het bewijzen erg gezellige avonden te zijn, die met veel plezier worden gegeven!

De markten draaien ondertussen gewoon door, en hoewel een 4 meter lange kraam een aardige opgaaf is om aan te kleden, de gehele inventaris gaat mee in schlechts enkele kratten.

De middeleeuwse markten behoeven iets meer voorbereiding.

Misschien heeft u voor de winkel wel eens een in middeleeuws kostuum gekleedde vrouw gezien die driftig een stapel hout van de auto stond te halen? Grote kans dat het Anneke is die net van de markt in Bourtange kwam!

Al met al een zeer geslaagd eerste half jaar, en met veel goede beloften voor de toekomst.

Website

Fotoreportage