• Terug
  • Nieuws
  • Henk Jaap niet naar de WK
16 augustus 2013

Henk Jaap Moorlag gaat niet naar het WK Mountainbike in Zuid-Afrika. Een test op het trainingscentrum in Papendal heeft uitgewezen dat de mountainbiker uit Onstwedde niet optimaal kan presteren.

Hij moet drie tot vier weken rust nemen. Daardoor is het seizoen meteen ten einde. Moorlag zou na het WK nog deelnemen aan een wereldbekerwedstrijd in Noorwegen.

De vermoeidheid waarmee Moorlag de afgelopen maanden kampt komt door een mix van teveel trainen en een te hoog vitamine-B gehalte in zijn lichaam. Hij is in april begonnen met het slikken van vitaminetabletten. 'Ik ben er op dat moment vanuit gegaan dat dat goed voor me was. Nu zit ik met een te hoog gehalte. De ploegleiding had me beter moeten informeren over de effecten van het voedingssupplement,' zegt Moorlag, zonder zijn ploeg als schuldige aan te wijzen.

Moorlag is flink teleurgesteld dat hij het WK mist: 'Ik ben er kapot van, want dit is het hoogste van het hoogste wat je kunt bereiken. Dit doet pijn.' Hij krijgt binnenkort nog meer uitslagen te horen van het bloedonderzoek.

Bron: RTVNoord