• Terug
  • Nieuws
  • Oproep neergestorte Messerschmitt
31 juli 2013

Eind juni is op deze site een bericht geplaatst over de in 1943 in het buurtschap Veenhuizen neergestorte Messerschmitt.
Harry Koning (47) uit Stadskanaal las als 12-jarige jongen over die gebeurtenis. Ze bleef hem altijd boeien. Hij las meer over dat toestel, legde contact met de neef van de verongelukte Duitse piloot en heeft nu zelfs delen van het toestel uit de grond gehaald.


Harry doet een oproep aan mensen die hem nog iets kunnen vertellen over de vliegtuigcrash op 8-10-1943 aan de Zijdstukkerweg. Op deze dag stortte hier het twee motorige duitse toestel neer waarbij de beide inzittenden om het leven kwamen. Deze gebeurtenis staat ook in het boek zowel Harry Wubs en van Hans Onderwater.

Via luchtoorlog studiegroep heeft Harry contact gelegd met de neef van de piloot. Inmiddels is hij in het bezit van enkele delen van het toestel, deze worden in oktober tijdens het bezoek van de neef overhandigd.
De neef van de verongelukte inzittende heeft een boek geschreven over zijn oom. Dit boek zal dan ook aan het streekhistorisch centrum worden uitgereikt.

Harry Koning vraagt zich af of er mensen zijn die mogelijk nog foto's van het vliegtuig hebben of zich nog bepaalde zaken herinneren.

U kunt dan via onderstaand mailadres contact opnemen met Harry Koning.

e-mail

Messerschmitt boven water