• Terug
  • Nieuws
  • Een week lang Back to the Sixties
14 jun. 2012

Onstwedde gaat van zaterdag 30 juni tot en met zaterdag 7 juli ruim een week lang terug naar de tijd van vetkuiven, petticoats, polkadots, suikerspinnen, de Beatles en de Stones. Back to the Sixties is het thema van de zestiende Onstwedder feestweek. Tal van activiteiten staan helemaal in het teken van de roerige jaren zestig, inmiddels alweer een halve eeuw geleden.

Bijzonder sixties is de Classic Cars & Bikes Meeting die op dinsdagavond 3 juli plaatsvindt op en rond de Woldbrink in het centrum van Onstwedde, een treffen waar diverse klassiekers te bewonderen zijn. Het Kreidler Cup Racing Team geeft tijdens deze meeting een demonstratie.

Solextoer
Zelf toeren in de stijl van de jaren zestig kan op donderdagavond 5 juli, als er een retro-solextoertocht door prachtig Westerwolde op het programma staat. Deelnemers starten groepsgewijs vanaf eetcafé Gerak aan de Dorpsstraat voor een tocht van ongeveer vijftig minuten. Diezelfde avond kunnen bezitters van een klassieke brommer - plof  - op pad met hun gekoesterde tweewieler tijdens de Ploffentocht.

Onstwedder Speul’n
De traditionele zeskamp op zaterdag 7 juli maakt dit jaar plaats voor een middag sport en spel in de geest van de jaren zestig. Deze Onstwedder Speul’n worden – net als afgelopen jaren de tienkamp – groepsgewijs gespeeld. Aanmelding vooraf is vereist. Kinderen kunnen zich hier vermaken met Prijsje Duiken. Op de afsluitende zaterdagavond gaat het nog één keer helemaal los in Onstwedde, tijdens de Sixties Party in jeugdsoos De Boerderij. Voor kinderen is er vanaf 18.30 uur kinderdisco in de zaal van Eetcafé Gerak.

5 jaar Gerak
Op het programma van de Onstwedder Feestweek staan naast alle genoemde Sixties-onderdelen ook diverse bekende succesnummers. Zo begint het op zaterdagmiddag 30 juni met een beachvolleybaltoernooi voor de jeugd bij jeugdsoos De Boerderij. Die avond viert Eetcafé Gerak haar eerste lustrum met een Classic Night. Op zondag is er een motortoertocht.

Onstwedder Omloop
De Feestweekmaandag in Onstwedde staat al sinds jaar en dag in het teken van de Onstwedder Omloop, onderdeel van het Univé Loopcircuit. Vanaf 18.30 uur is er de Kids Omloop en een uur later beginnen de volwassenen – zowel wedstrijdlopers als prestatielopers aan hun 10, 7½, 5 of 2½  kilometer hardlopen. De inschrijving is vanaf 17.30 uur bij de kantine op sportpark De Boskamp aan de Lijnackerslaan.
Fietsliefhebbers kunnen traditiegetrouw meedoen aan de Feestweek Fietsdriedaagse, dit jaar op 3, 5 en 6 juli, vanaf eetcafé Gerak.

Braderie
Ook de grote braderie die op de Feestweekwoensdag op het programma staat, grijpt deels terug in de tijd. Dit is te danken aan de medewerkers van Onstwedder Gaarv’n, die er diverse ambachten uit vervlogen tijden demonstreren. Vrijwilligers van de feestweekcommissie verkopen popcorn en suikerspinnen. Er is een rommelmarkt en voor kinderen is er een kinderbraderie met zweefmolen.

Playbackshow & Beachparty
Op de vrijdagavond van de Feestweek is er traditiegetrouw een Playbackshow. Deze vindt dit jaar plaats bij zwembad ’t Vlasmeer. Tijdens de playbackshow kruipen kinderen tot 13 jaar in de huid van bekende artiesten, aangemoedigd door Showmaster Koen en beoordeeld door een deskundige jury. Aansluitend op de playbackshow - vanaf ongeveer 21.30 uur - is er een Beachparty bij het zwembad. De toegang is gratis.

Voor meer informatie en opgave voor verschillende onderdelen tijdens de Onstwedder Feestweek kunt u mailen.

Website