• Terug
  • Nieuws
  • Dekens voor Roemenië
10 juli 2013

In het gemeenteblad ‘De Postduif’ van de gereformeerde kerk plaatste de redactie in februari van dit jaar een oproep: wie wil er lapjes breien om dekens van te maken voor dak- en thuislozen in Roemenië? Gemeenteleden, maar ook iemand van buiten de gemeente, gingen aan de slag en breiden vierkante lapjes van allerlei soorten en kleuren garens.

Drie dames (allen 80+, maar nog zeer actief) waren bereid om honderden lapjes aan elkaar te naaien tot warme dekens. Het resultaat was, dat er zes grote dekens in elkaar gezet konden worden en een zevende is nog in de maak. Tijdens een gezellig samenzijn werden de dekens overhandigd aan Albert Kruiter van de Barlage, die zal zorgen dat de dekens in september op de goede plek terecht komen.

Op de foto v.l.n.r.:  Mevr. E. Moorlag-Heidekamp, mevr. M. Huiting-Brandsema, mevr. E. Wilts-Lutjeboer en  mevr. F. Bekkering. De laatstgenoemde breide meer dan 600 lapjes voor deze actie. Als blijk van waardering voor hun inspanningen kregen de dames een mooie kaart namens de Postduifredactie.    

Ook eerdere acties uit ‘De Postduif’ waren succesvol: zo werden er o.a. honderden babymutsjes gebreid voor zuigelingen in India (waar babysterfte door kou nog veel voorkomt) en ook mutsen en sjaals voor Roemeense kinderen. Bovendien werd er mannenkleding ingezameld voor asielzoekers in Ter Apel, toen bleek dat daar grote behoefte aan was. In het september-nummer van ‘De Postduif’ zal de redactie met een nieuwe actie komen, waaraan iedereen mee kan doen!