• Terug
  • Nieuws
  • Gezellige en intieme fair in Smeerling
24 juni 2013

Zaterdag genoten velen van de Open Dag & Fair plaats met diverse demonstraties, presentaties en workshops bij Gasterij Natuurlijk Smeerling.

Tijdens deze Open Dag & Fair waren er proeverijen en presentaties van lekkernijen van vele leveranciers van de Gasterij. Stichting Kunstzinnige Vorming Stadskanaal presenteerde haar cursussen schilderen, glas-in-lood maken en raku stoken en hield workshops voor volwassenen en kinderen. Lieneke Boels was er met haar aquarellen en Janneke Koolhof-Meulman en Heika Kuil maakten creaties met natuurlijke middelen en materialen.

Tevens was er een expositie van foto’s van Smeerling en omgeving.

Ook voor kinderen was er van alles te doen tijdens de fair. Zo was Jos Tipker aanwezig om de kinderfeestjes en workshops te presenteren die hij samen met de Gasterij op touw zet. Ook gaf de buitenschoolse opvang (BSO) Vlagtwedde een presentatie over de manier waarop daar natuur en cultuur onder de aandacht worden gebracht bij kinderen.

Verder was er een workshop Creatief met klei waarbij de bezoekers een werkstuk maakten, dat bij De Pauw wordt gebakken en later bij de Gasterij opgehaald kan worden. Ook mochten zij hun eigen muffins versieren. En opeten. En was er een presentatie van bushcraft, waarbij zowel kinderen als volwassenen kennis en vaardigheden opdoen om op een zo aangenaam mogelijke manier in de natuur te verblijven en alles wat de natuur te bieden heeft zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Website Gasterij Natuurlijk Smeerling

Bron: Westerwolde Actueel

Fotoreportages