11 jun. 2012


Al 40 jaar bestaat jeugdsoos “De Boerderij”.

De jeugdsoos, gevestigd aan de Dorpsstraat in Onstwedde, bestaat al sinds 1972 en heeft tot op de dag van vandaag bijna iedere zaterdag haar deuren geopend.

Feestavonden
Eén of twee maal per maand wordt er door de activiteitencommissie een party georganiseerd in jeugdsoos “De Boerderij”. Op zo’n avond staat een bepaald thema centraal. De thema’s variëren van Goud van Oud naar Foute Party. Dit zijn beide goed lopende avonden waarop al gauw 200 mensen de jeugdsoos bezoeken. Ook organiseert de activiteitencommissie vrijdagavond activiteiten als de wijnproeverij.

Vrijwilligers
Dit alles werd en wordt nog steeds mogelijk gemaakt door een vrijwilligersgroep van ruim 40 personen. We zijn er trots op dat ‘de Boerderij’ zo'n grote groep vrijwilligers heeft kunnen mobiliseren en dat deze groep nog steeds bestaat. Eén keer in de 4 à 6 weken moet toch hun zaterdagavond vrij gehouden worden om een dienst te draaien in de jeugdsoos.

Expositie
Op zaterdag 16 juni viert jeugdsoos “De Boerderij” zijn 40 jaar bestaan. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan is er een speciaal programma voor deze feestelijke dag georganiseerd.
Op zaterdagmiddag is er van 14.00 tot 17.00 uur in de Boerderij een expositie te zien van de afgelopen 40 jaar. Zo zijn er foto’s, filmpjes en spullen te bewonderen, maar ook oude notulen, posters en andere zaken hebben we gevonden en tentoongesteld. Iedereen, oud-vrijwilligers, buurtbewoners, nieuwsgierigen, jong en oud, is van harte welkom om een aantal jaren terug in de tijd te gaan en dit te bekijken!

Jubileumfeest
Op zaterdagavond vindt er vanaf 20.30 uur een feestavond plaats. Uiteraard staat ook deze avond in het teken van de afgelopen 40 jaar.
Iedereen met een pas kan gratis naar binnen. Mensen zonder pas betalen € 3,-.
Let op: Iedere 40e bezoeker heeft gratis entree + een verrassing.

Website