• Terug
  • Nieuws
  • CBS De Rank winnaar Koningsspelen
23 mei 2013


Van de scholen die hebben deelgenomen aan de Koningsspelen heeft een jury CBS de Rank uit Onstwedde als winnaar aangewezen. De Rank heeft volgens de jury – bestaande uit wethouder Johan Hamster en enkele medewerkers van de gemeente – een waar dorpsfeest georganiseerd: ‘De leerkrachten hebben met jongeren van het voortgezet onderwijs, ouders en sportverenigingen de basisschooljeugd een onvergetelijke ochtend bezorgd.’

De Koningsspelen vonden op 26 april plaats op diverse basisscholen. Er werd ontbeten, gedanst en gesport. Aan de Koningsspelen was een gemeentelijke wedstrijd verbonden. Scholen die zich van hun meest originele en oranje kant lieten zien, konden een ontmoeting winnen met het Koninklijk paar op 28 mei.

Directeur Ed van de Bunt ziet de nominatie als: “Een mooie kroon op het werk van de vele mensen die aan de Koningspelen hebben meegewerkt.”

Volgens Hamster hebben alle deelnemende scholen op hun eigen wijze de Koningsspelen op een fantastische manier vorm gegeven: “Samenwerking en plezier stonden voorop. De jury vond het dan ook lastig een winnaar aan te wijzen, omdat alle deelnemende scholen garant stonden voor prachtige Koningsspelen.”

Bron: De Kanaalstreek