• Terug
  • Nieuws
  • Marie-José Huisman
22 mei 2013

Moi!

Na een mail te hebben ontvangen van Albert Wubs waarin hij zich aan mij voorstelde (hij is mijn werkgever...) met het verzoek iets te schrijven over hoe het nu met mij gaat. En of dat a.u.b. voor komende woensdag af kon zijn, ben ik gelijk maar aan de slag gegaan!

Ik ben Marie-José Blaauw-Huisman, ben geboren op 17 juni 1981 en heb gewoond op Ter Wuppingerweg 1. Velen kennen mij van de benzinepomp van mijn ouders en van Modehuis Heije Wubs waar ik nu ongeveer 11 jaar werk.

Sinds eind 2006 woon ik in Weiteveen en ben inmiddels getrouwd met Jhonny Blaauw (in 2009) en we hebben 2 zoontjes: Jan van bijna 3 jaar en Harm van 7 maanden.

Weiteveen is een dorp met ongeveer 1800 inwoners en onze "achtertuin" is het Bargerveen. Dat is een groot hoogveenreservaat waar we heerlijk kunnen wandelen en fietsen. Er worden vanuit Weiteveen vaak knapzaktochten georganiseerd wat ook leuk is om een keer mee te maken! (meer weten over deze omgeving? klik dan op de link onder aan dit artikel)

Mijn ouders, broer, oma en verdere familie wonen nog in Onstwedde en doordat ik nog 2 dagen per week werk, krijg ik nog redelijk wat mee van de ontwikkelingen die daar zoal gebeuren. Mijn moeder past ook 1 dag in de week op Jan en Harm en Jan vindt het geweldig om al die tractoren langs te zien rijden en opa en ome Jan mee te helpen.

Het enige wat ik hier mis uit Onstwedde zijn de harde broden en de spekdikken want die kennen ze hier niet. Maar dankzij mijn moeder kunnen wij er hier toch van genieten!

Wat mij het meest is bijgebleven is het bootje varen in 't daip voor ons huis. Wat een feest! En als we niet gingen varen dan waren we wel in de garage te vinden waar opa Huisman vaak psalmen aan het zingen was of bij de benzinepomp om te helpen.
Ook het boodschappen doen op zaterdagmorgen voor opa en oma Buist was leuk. We gingen dan naar Lantinga. Dan was het altijd hetzelfde: Madde mit en 100 gulden. En oma zei dan iedere week: "Zolst dat nou wel doun Hendrik? 100 gulden?" en opa zei dan "Dat kan wel". Dat was iedere week hetzelfde. Geen uitzondering. Blijft me altijd bij!
En in de zomervakantie iedere ochtend zo vroeg mogelijk in het zwembad zijn. Dan was het baantjes zwemmen nog bezig en wij sprongen er steeds tussendoor.
De kerstfeesten van de zondagsschool vond ik ook erg mooi. Vooral die kerstkrans met een kopje chocolademelk en het boek wat we daarna meekregen.

Op de MAVO hadden we "De fanclub van meneer Sanders" opgericht. Vond ie zelf volgens mij ook wel leuk! Het heeft ons ook nog weleens wat opgeleverd. Blaadjes vouwen voor de Schakel in de Zonnehof was daar 1 ding van. Anderen moesten in de klas blijven maar wij mochten dan naar de Zonnehof. En dat vonden wel helemaal niet erg!
En we hebben Meneer Meijer naar het tv programma "Ik weet het beter" gekregen. Hij zou gaan spelen voor een fiets voor "De Woldstee" maar heeft jammer genoeg niet gewonnen. Hij zou daarna samen met ons een rommelmarkt organiseren om alsnog het geld voor elkaar te krijgen maar volgens mij is er tot op heden nog nooit een rommelmarkt geweest...Haha!
En Meneer Reints als Sinterklaas... Dat blijft ook altijd bij. Dat vonden we ook altijd fantastisch.

Mijn hobby's kan ik kort over zijn. Dat zijn onze jongens. Spelen met de trekkers en auto's en samen een tent onder de tafel maken en dan picknicken of buiten spelen in de zandbak of op het gras.
Ook lezen vond ik altijd erg leuk maar zo gauw ik een boek in handen heb dan "spoken" ze wel weer wat uit dus dat heb ik eerst maar even opgegeven. Over een tijdje zal ik een nieuwe poging doen.

Ik kijk vaak nog wel even op Onstwedde.info, maar het nieuws uit het dorp hoor ik vaak wel eerder op het werk van de collega's of van mijn
ouders.

Met vriendelijke groet,

Marie-José

Prachtplekken