• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys en Zuidlaren spelen gelijk
6 april 2024

De wedstrijd tussen Onstwedder Boys en Zuidlaren is zaterdagmiddag geëindigd in een 2 – 2 gelijkspel. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Beide ploegen konden na afloop leven met een punt. Onstwedder Boys blijft door dit resultaat op de elfde plaats staan in de competitie.

Bij de thuisclub ontbreekt nog steeds routinier Harm Visser wegens een knieblessure. Bert Jan Wilzing is na zijn vijfde gele kaart één wedstrijd geschorst en kan dus ook niet meedoen. Bij Zuidlaren werd afgelopen week afscheid genomen van trainer Lesmond Prinsen. De rest van het seizoen nemen Michel Kral en Han van der Veur de honneurs waar. Zuidlaren is bezig aan een prima tweede helft van het seizoen en draait bovenin mee in de Derde Klasse C.

De toeschouwers krijgen deze middag een levendige wedstrijd voorgeschoteld. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Broer uit Steenwijk. Al in de eerste minuut komt Onstwedder Boys goed weg als Jens van der Woude een vrije trap van grote afstand tegen de paal schiet. Kort daarna wordt het ook gevaarlijk aan de andere kant, als Jarno Sterenborg een voorzet van Mart Wilzing in de handen van keeper Jarno Schoonveld kopt. Zuidlaren komt goed weg als Mart Wilzing na een fraaie combinatie met Jarno Sterenborg de bal net voorlangs schiet. En in de elfde minuut wordt een corner van Onstwedder Boys ingekopt en op de doellijn door een speler van Zuidlaren weggewerkt. Bij de thuisclub denkt men aan een doelpunt omdat de bal al over de doellijn zou zijn geweest, maar dit is voor de scheidsrechter onmogelijk te constateren. Sven Jaegers krijgt na een kwartier spelen terecht een gele kaart na een stevige overtreding. Een fraai schot van Sem Nieuwenhuis gaat net over het doel van Zuidlaren, terwijl keeper Rein Koudstaal net op tijd bij de bal is voordat Jens van der Woude namens Zuidlaren gevaarlijk kan worden. Na ruim een half uur spelen is Anne Wilzing nog dichtbij een doelpunt. Zijn schot wordt gekeerd door Jarno Schoonveld, terwijl in de rebound Wilzing net over schiet. Ook Zuidlaren komt er af en toe gevaarlijk uit en zo golft het spel op en neer. Ondanks de nodige mogelijkheden voor beide teams wordt de rust bereikt met een 0 – 0 tussenstand.

In het eerste kwartier na rust gebeurt er weinig voor beide doelen. Jens van der Woude zorgt voor het eerste gevaar, maar schiet vanaf de rechterkant de bal voorlangs. In de 62e minuut komt Zuidlaren op voorsprong als Imu Mugisha na een fraaie aanval over links van dichtbij kan scoren: 0 – 1. Lang kan Zuidlaren niet genieten van de voorsprong, want een minuut later wordt het al weer gelijk. Een voorzet van Nick Wagenaar wordt door Sem Nieuwenhuis op fraaie wijze in één keer binnen geschoten. Keeper Schoonveld is kansloos. Een kwartier voor tijd is het opnieuw Sem Nieuwenhuis die weet te scoren, dit keer tikt hij de bal uit een voorzet van Anne Wilzing bij de eerste paal binnen: 2 – 1. Vervolgens is het Zuidlaren dat druk zet en op zoek gaat naar de gelijkmaker. Onstwedder Boys komt goed weg als uit er uit een corner een gevaarlijke situatie voor het doel van Rein Koudstaal ontstaat. Met kunst en vliegwerk blijft de thuisclub overeind. Vlak voor tijd maakt de goed ingevallen Lars Bekker een overtreding op Thijme Dieterich op de rand van de 16-meter. De goed leidende scheidsrechter Broer aarzelt geen moment en kent Zuidlaren een strafschop toe. Deze wordt door Robin Wolters binnengeschoten. In de extra tijd krijgen Michel Beikes en Anne Wilzing nog geel. Gescoord wordt er niet meer. De 2 – 2 is een terechte uitslag, gezien de kansen die over en weer zijn geweest.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys uit tegen Mamio, dat momenteel laatste staat en nauwelijks nog degradatie kan ontlopen. In Groningen wordt op Sportpark De Parrel om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans, Gerben Meems, Luc Nieuwenhuis (Michel Beikes), Sem Nieuwenhuis, Rutgert Tipker,  Anne Wilzing, Mart Wilzing (Lars Bekker) en Jarno Sterenborg.
Gele kaart: Sven Jaegers, Michel Beikes en Anne Wilzing
Scheidsrechter: Dhr. H. Broer (Steenwijk)
Toeschouwers: 175