• VCO '72 D1 na winst kampioen
6 apr. 2024

Het is de dames van VCO '72 zaterdagmiddag gelukt om kampioen in de eerste klasse C te worden. Flash/Veendam D3 werd in De Bast met 3 - 1 geklopt. Na de eerste twee gewonnen sets was het kampioenschap al binnen.

De ploeg van trainer/coach Jasper de Munck komt deze middag prima uit de startblokken. Voor zo'n 170 toeschouwers wordt de eerste set eenvoudig gewonnen. Eindstand: 25 - 9. In de tweede set biedt de ploeg uit Veendam wat meer tegenstand, maar maakt het aanvallend teveel fouten om het de thuisploeg moeilijk te maken. Setstand 25 - 14. Een klein feestje kon al worden gevierd na de gewonnen tweede set. In de derde set komt de ploeg uit Onstwedde ook niet in  de problemen. Met name de mid-aanval via Tessa Heidekamp en Daniek Wagenaar zorgt voor de nodige punten. Ook de derde set wordt gewonnen, dit keer met 25 - 18.

De beide spelverdelers, Anniek Behling en Tessa Wubs wisselen elkaar elke set af. Zo komt ook iedereen aan spelen toe. Jammer voor de VCO-dames was het ontbreken van Hilde Spaans, die wegens griep niet mee kon doen. In de vierde set gaat Flash beter spelen en neemt steeds een paar punten voorsprong. De VCO-dames komen nog dichtbij, maar verliezen de set uiteindelijk met 23 - 25., waardoor de eindstand 3 - 1 wordt.

Na afloop is het feest in Sporthal de Bast. Voorzitter Geert Heidekamp huldigt het team en de trainer. Ook Dames-2 wordt in het zonnetje gezet. Zij werden twee weken geleden al kampioen. Trainer/Coach Jasper de Munck stopt als trainer van Dames 1 en wordt nog speciaal bedankt door de voorzitter. In de afgelopen vier seizoenen wist hij twee keer met dames-1 kampioen te worden. Zijn opvolger wordt Rob Hukema uit Ter Apel.