• Onstwedder Boys verliest van Aduard
10 feb. 2024

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Aduard met 3 – 1 verloren. De uitslag had nog veel hoger uit kunnen vallen, aangezien de Boys meer dan een uur met tien man moesten spelen en de aanvallers van Aduard slordig met de kansen om gingen.

Onstwedder Boys had thuis verrassend van Aduard gewonnen. De ploeg van trainer/coach Harold Molanus kon deze middag op volle sterkte aantreden. Na zijn schorsing van één duel, stond Rein Koudstaal weer in het doel bij de Boys. Bij Aduard staat de topscorer van de derde klasse C, Rick Kazemier, in de spits. Ondanks de vele regen was het veld in Aduard goed bespeelbaar.

In een verslag moet de scheidsrechter een ondergeschikte rol hebben. Toch was de scheidsrechter van dienst, dhr. Haan uit Zuidhorn, de meest besproken man van de wedstrijd. Bij elk twijfelgeval en bij appelleren floot de man in het voordeel van de thuisclub. Na ruim een kwartier spelen krijgt Anne Wilzing na een lichte overtreding al een gele kaart en tien minuten later weigert de leidsman na een overtreding op Harm Visser te fluiten voor een vrije trap. Als kort daarop er wel weer in het voordeel van de thuisclub een overtreding wordt geconstateerd zijn de rapen gaar en wordt er door de Boys geprotesteerd. Anne Wilzing krijgt opnieuw geel, nu wegens commentaar en kan dus vertrekken. De scheidsrechter is deze middag met zijn eigen wedstrijd bezig, overziet alles van grote afstand en kan eigenlijk dit niveau niet aan. Zo blijven de hele wedstrijd de frustraties bij Onstwedder Boys over het warrige optreden van de scheidsrechter aanwezig.

Terug naar de wedstrijd. Na vijf minuten krijgt Rutgert Tipker namens de Boys een grote kans om de score te openen. Na een prima pass van Jarno Sterenborg komt Tipker vrij voor keeper Floris Star, maar schiet de bal tegen de sluitpost van Aduard aan. Even later kan Bart Star alleen richting het doel van Onstwedder Boys gaan, maar hij stuit op keeper Rein Koudstaal. Een onterecht gegeven vrije trap aan Aduard levert de volgende mogelijkheid op. Vanaf de rand van het strafschopgebied wordt de bal hard op het doel geschoten door Bart Star, maar Rein Koudstaal brengt opnieuw redding. Kort daarop wordt een vrije trap door Rick Kazemier goed doorgekopt, waarna oud eredivisie keeper Leonard Nienhuis van dichtbij raak kan koppen: 1 – 0. Na de rode kaart voor Anne Wilzing wordt Onstwedder Boys op de eigen helft terug gedrukt. Rein Koudstaal brengt redding op een schot van Lars Terpstra en na een half uur spelen schiet Rick Kazemier over. Kazemier scoort even later na een snelle aanval wel de tweede treffer. Rein Koudstaal is kansloos. Jarno Sterenborg krijgt nog een mogelijkheid, maar zijn inzet wordt door een verdediger van Aduard geblokt.

Aduard is feller deze middag, combineert makkelijk en wint vrijwel alle duels. Onstwedder Boys speelt slordig en kan maar zelden de bal in de ploeg houden. Aan het begin van de tweede helft verzuimt de thuisploeg afstand te nemen en krijgt kans op kans. Dankzij de prima keepende Rein Koudstaal en met een portie geluk blijft het lang 2 – 0. Bij Onstwedder Boys moet Harm Visser (licht geblesseerd) worden vervangen door Mart Wilzing. In de slotfase komen ook Lars Bekker en Gijs Prins nog in het veld. Mart Wilzing en Jarno Sterenborg stichten beide nog een keer gevaar, maar zien hun inzet over het doel van Aduard gaan. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd krijgt Onstwedder Boys een vrije trap op twintig meter van het doel van Aduard. Jarno Sterenborg schiet de bal langs de muur, keeper Star kan de bal maar half verwerken en Sven Jaegers weet vervolgens van dichtbij te scoren: 2 – 1. Kort daarop beslist Aduard het duel, als na een snelle tegenaanval Rick Kazemier zijn tweede treffer kan maken. Zo wordt 3 – 1 de eindstand.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen Zuidhorn, dat vandaag met 1 – 1 gelijk speelde tegen Veendam 1894. De wedstrijd op Sportpark De Boskamp begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis (Gijs Prins), Gerben Meems, Harm Visser (Mart Wilzing), Rutgert Tipker, Sem Nieuwenhuis (Lars Bekker),  Anne Wilzing en Jarno Sterenborg.
Gele kaarten:  Anne Wilzing en Sem Nieuwenhuis.
Rode kaart: Anne Wilzing (2 x geel)
Scheidsrechter: Dhr. A. Haan (Zuidhorn)