• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys verliest in Groningen
2 december 2023

Op het Zernikecomplex in Groningen lukte het Onstwedder Boys niet om tegen The Knickerbockers voor een stunt te zorgen. De studentenploeg won na een ruststand van 1 – 0 uiteindelijk met 4 – 2. Onstwedder Boys speelde bij vlagen best aardig mee, maar wist maar zelden gevaar te stichten voor het doel van de thuisclub.

Een clubgebouw waarbinnen de walm van (veel) bier je tegemoet komt (studentenfeestje vrijdagavond), waar geen koffie te krijgen is (“moeten we nog zetten”) en waar overal om het gebouw en bij de velden rotzooi te vinden is, heel veel rotzooi. Welkom bij The Knickerbockers!

Deze middag wordt op het kunstgrasveld gespeeld. Een veld dat ogenschijnlijk als één van de eerste kunstgrasvelden ooit in Nederland is aangelegd. Eigenlijk verdient dit veld het predicaat kunstgras niet meer. Het ziet er belabberd uit en de lijnen zijn ook niet erg duidelijk zichtbaar. Hoe moet er op dit hele complex met zo’n 16 seniorenteams worden gevoetbald vraag je je af .....

The Knickerbockers staan op de tweede plek in de competitie en de ploeg speelt snel en aanvallend voetbal. Al in de derde minuut komen de Boys goed weg als een bal tegen de paal komt. Na een kwartier spelen komen de studenten na een vlotte aanval op een 1 – 0 voorsprong. Roël Batema laat met een hard schot keeper Rein Koudstaal kansloos. Halverwege de eerste helft gaat Hessel van Amerongen alleen richting het doel van de Boys af, maar de goed uitgekomen Koudstaal redt prima. Onstwedder Boys probeert het aanvallend wel, maar slaagt er niet in om kansen te krijgen. Zo wordt de rust bereikt met een 1 – 0 tussenstand.

Na tien minuten spelen in de tweede helft krijgt The Knickerbockers een strafschop, als Marcel Paans een overtreding begaat in het strafschopgebied. Dennis van Roeden  schiet de penalty binnen: 2 – 0. Van Roeden brengt tien minuten voor het einde de stand op 3 – 0 en de wedstrijd is dan beslist. Via Marcel Paans wordt het kort daarop 3 – 1. Hij weet bij de tweede paal uit een hoekschop met het hoofd te scoren. In de slotfase wordt het eerst 4 – 1 door Stefan van Veen, die een vrije trap in één keer langs de muur in het doel van de Boys schiet. De ingevallen Rutgert Tipker weet in de laatste minuut met een fraai schot nog keeper Sietse Vissers te verschalken en zo eindigt het duel in 4 – 2.

Onstwedder Boys staat met tien punten uit acht wedstrijden in de middenmoot. De Boys krijgen het druk deze week. Woensdagavond staat het inhaalduel in en tegen Zuidlaren op het programma, terwijl zaterdag 9 september Veendam 1894 op bezoek komt. De wedstrijd op de Boskamp begint om 14.00 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Michel Beikes), Sven Jaegers, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis, Gerben Meems, Harm Visser (Lars Bekker), Sem Nieuwenhuis, Mart Wilzing (Rutgert Tipker), Anne Wilzing en Jarno Sterenborg.
Scheidsrechter: Dhr. T. Yildiz (Zwolle)
Toeschouwers: 80