• Terug
  • Nieuws
  • Zaterdag 23 dec Herderstocht Onstwedde
22 december 2023

Op zaterdag 23 december 2023 nodigen wij iedereen uit om het Kerstverhaal te ervaren tijdens de derde editie van de Herderstocht in Onstwedde. Dit evenement biedt een prachtige gelegenheid om het Kerstverhaal te zien, te horen en te beleven in een sfeervolle omgeving.

Door de lichtjes te volgen langs een route van ongeveer 3 kilometer, worden bezoekers langs diverse scènes geleid, waaronder Romeinse soldaten, herders, engelen en zelfs een volkstelling. Elke scène vertelt een deel van het Kerstverhaal, waarbij de deelnemers uiteindelijk de Kerststal bereiken met Jozef, Maria en de pasgeboren baby in de kribbe. Tijdens de tocht worden op verschillende plekken prachtige kerstliederen gezongen.

Datum: Zaterdag 23 december 2023
Tijd: Deelnemers kunnen starten tussen 16:00 en 19:00 uur
Locatie: Start en einde aan de Kerklaan in Onstwedde op het terrein tussen Kerklaan 3 en Kerklaan 5. (Gele vlak in onderstaand kaartje)
Toegang: Kaarten voor de Herderstocht zijn op de avond zelf verkrijgbaar voor €2,- per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een volwassene. Er kan alleen contant betaald worden.

Op het terrein aan de Kerklaan, dat in Kerstsfeer is ingericht, zijn warme dranken en versnaperingen verkrijgbaar. Bezoekers kunnen zich ook verwarmen bij het kampvuur op het terrein.

De organisatie verwacht dit jaar opnieuw een grote opkomst. Tijdens de vorige editie mochten maar liefst 1200 mensen verwelkomd worden. Yan Mulder, een van de coördinatoren van de Herderstocht, merkte op: “We hebben er heel veel zin in om er met elkaar opnieuw iets bijzonders van te maken”.
Dit jaar loopt de route door het dorp en is daardoor óók grotendeels toegankelijk voor wandelwagens en rolstoelgebruikers. Bij een aantal scènes worden levende dieren ingezet, om hier goed zorg voor te dragen is het niet toegestaan om huisdieren mee te nemen naar het evenement.

De Herderstocht wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van ongeveer 100 vrijwilligers en door bijdragen van sponsoren. Mulder benadrukt: "Het is geweldig dat zoveel mensen vrijwillig meewerken aan dit evenement. Zonder hen zouden we dit niet kunnen realiseren, want er moet veel gebeuren, van koffie schenken tot het begeleiden van het verkeer.”

Fietsen
Wij vragen iedereen om zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar het terrein te komen, dit vanwege de beperkte parkeergelegenheid voor auto’s. Fietsen kunnen gestald worden bij de fietsenstalling van de Hervormde Kerk. Fietsers mogen langs de verkeersafsluitingen. Volg daarvoor de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Parkeren
Auto’s mogen alleen in de aangegeven vakken geparkeerd worden, volg daarbij de aanwijzingen van de parkeerwachters op. Bekijk hier de aanvoer en afvoerroutes voor het autoverkeer.

Deelname aan de tocht is op eigen risico. Voor uw eigen veiligheid dient u de aanwijzingen van onze verkeersregelaars op te volgen.
We kijken uit naar een mooie tocht!

Op het plaatje staat het parkeerterrein, start en einde Herderstocht (beide in het gele vlak) en de plekken waar de weg afgesloten wordt tussen 15.30 en 22 uur.

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van KVA Onstwedde.

Website