• Onstwedder Boys verliest van SJS
9 sep. 2023

Op een zonovergoten Sportpark De Boskamp heeft Onstwedder Boys het tweede bekerduel verloren van SJS. De ploeg uit Stadskanaal won met 1 – 0 en over de hele wedstrijd bekeken was de overwinning van de Knoalsters terecht.

SJS is de ploeg die deze middag het betere van het spel heeft. Bij Onstwedder Boys gaat veel mis. Er wordt te vaak onnodig balverlies geleden, veel duels gaan verloren en de ploeg van Harold Molanus heeft moeite met de druk die SJS zet. In de eerste helft is de thuisploeg nauwelijks gevaarlijk en heeft keeper Youri Bos niets te doen. SJS komt na twintig minuten spelen op voorsprong. Thom Boels wint een duel op het middenveld en schiet de bal vanaf een meter of twintig tegen de touwen. Rein Koudstaal is kansloos. Na deze  0 – 1 gebeurt er lange tijd weinig. Scheidsrechter Roos uit Ter Apel moet wel vaak fluiten voor overtredingen maar leidt de wedstrijd verder prima. Zeven keer trekt hij deze wedstrijd een gele kaart, waarvan vijf keer voor de thuisclub.  In de slotfase van de eerste helft wordt SJS via Gerwin Heidema en Arwen de Koe nog gevaarlijk, maar het blijft 0 – 1.

Na tien minuten spelen in de tweede helft krijgt SJS een strafschop. Marcel Paans haalt een tegenstander onderuit en krijgt ook nog de gele kaart. De strafschop wordt door Kay Rijkens genomen, maar slecht ingeschoten waardoor Rein Koudstaal de bal tegen kan houden. Het blijft 0 – 1. Langzamerhand begint Onstwedder Boys in de tweede helft wat gevaarlijker te worden. Jarno Sterenborg ziet na een combinatie met Sem Nieuwenhuis zijn schot geblokt worden en even later kopt Sterenborg de bal uit een corner over het doel van SJS.  Aan de andere kant is Gerwin Heidema dichtbij een doelpunt, maar zijn schot gaat net over. Een kwartier voor tijd probeert ook Anne Wilzing het van afstand. Zijn schot gaat net over het doel van keeper Youri Bos.

In de slotfase wordt het nog hectisch. Heidema raakt namens SJS de paal, terwijl aan de andere kant eerst Kay Rijkens bijna in eigen doel kopt uit een vrije trap van Onstwedder Boys. Kort daarna schiet Sem Nieuwenhuis de bal nog tegen de lat. SJS kan via een snelle counter de wedstrijd beslissen, maar opnieuw brengt Rein Koudstaal redding als Heidema alleen voor hem opduikt. Scheidsrechter Roos besluit maar liefst tien minuten extra tijd bij te trekken, maar gescoord wordt er niet meer.

Komende zaterdag neemt Onstwedder Boys het op tegen Seta. Dit is de laatste bekerwedstrijd. De Boys spelen dan uit. Over twee weken begint de reguliere competitie.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis, Harm Visser, Gerben Meems, Sem Nieuwenhuis, Mart Wilzing (Anne Wilzing), Bert Jan Wilzing (Rutgert Tipker) en Jarno Sterenborg.
Gele kaarten: Sven Jaegers, Marcel Paans, Anne Wilzing, Sem Nieuwenhuis en Luc Nieuwenhuis.
Scheidsrechter: Dhr. P. Roos (Ter Apel).