• Terug
  • Nieuws
  • Bericht voor Vrijwilligerorganisaties!
28 juni 2023

VIP! Stadskanaal organiseert al jaren het Leer en Doe Festival in de gemeente Stadskanaal. Dit werd tot nu toe gedaan d.m.v. een markt, waar organisaties, stichtingen en verenigingen, zichzelf en de activiteiten voor het komende seizoen konden promoten en daarmee ook hoopten nieuwe vrijwilligers te ontmoeten. Omdat het Leer en Doe Festival niet altijd opleverde wat we graag willen, gaan we het anders doen.
 
In de week van 25 t/m 30 september wil het VIP in samenwerking met organisaties een proeverij organiseren. Een proeverij geeft inwoners de kans om verschillende soorten vrijwilligerswerk uit te proberen.

In deze week zullen diverse organisaties die werken met vrijwilligers of vrijwilligers nodig hebben, hun deuren open zetten voor iedereen die wil kijken, proeven dus, wat er gedaan kan worden. Een vrijwilliger die bij betreffende organisatie al hulp biedt kan vragen beantwoorden en een rondleiding verzorgen. Dit helpt inwoners om te ontdekken waar hun passie en enthousiasme ligt, en welke vorm van vrijwilligerswerk het beste bij hen past.

We gaan het dus anders doen! Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan deze nieuwe vorm. Ons streven is om de proeverij dit jaar te starten met in ieder geval een 10-tal organisaties.

En ook belangrijk, er zijn allerlei vormen van vrijwilligerswerk, van iedere week iets doen, tot een paar keer per jaar iets doen. En alle hulp is welkom!

Wil je meedoen of meer informatie? Dan mag je bellen met Milena Oldenziel, M 06 -6010610 of mailen.

E-mail