• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder- en Kids Omloop 3 juli
28 juni 2023

Hardloopliefhebbers kunnen op maandag 3 juli terecht in Onstwedde voor de Onstwedder Omloop en Kids Omloop. De opgave voor de Onstwedder Omloop is nu open via inschrijven.nl. De jongsten kunnen zich op de dag van de loop ter plaatse aanmelden. Beide lopen zijn mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers en sponsors.

Start en finish van de Onstwedder Omloop en Kids Omloop zijn aan de Dorpsstraat ter hoogte van de Coop supermarkt. De jongste deelnemers lopen een wedstrijd over 500 of 1000 meter. Start van deze loop is om 19.00 uur en voor elke deelnemer is er een attentie. De organisatie is in handen van Handelsvereniging Onstwedde. Inschrijving voor de Kids Omloop kost 2,50 euro en kan op de dag zelf van 18.00 tot 18.45 uur bij Schoenenhuis Drenth aan de Dorpsstraat 36.
 
Onstwedder Omloop
De Onstwedder Omloop is een prestatieloop over 2½, 5, 7½ en 10 kilometer.  De lopers rennen vanaf de Dorpsstraat door park Kampvennen richting Ganskampen en gaan via het Wethouder Jan Bessembinderspad en de Kerklaan terug richting de Coop supermarkt. Voor de eerste drie dames en heren op de 5 en 10 kilometer is er een medaille en een verrassingspakket. Ook krijgen de eerste drie Onstwedder dames en heren op de 10 kilometer een prijs. De organisatie is in handen van hardloopclub HLC Onstwedde in samenwerking met Runners Stadskanaal. Speaker van dienst is Jan Hidde Wilzing. Bijdragen van meerdere bedrijven maken digitale tijdsregistratie voor de Onstwedder Omloop mogelijk. De lopers gaan van start om 19.30 uur.

Voorinschrijving voor de Onstwedder Omloop kost 7,50 euro en kan tot en met 28 juni via onderstaande link. Inschrijving op 3 juli kan tussen 18.00 en 19.00 in sporthal De Bast aan de Boslaan 18 in Onstwedde en kost 9 euro. Op deze locatie zijn ook de startnummers af te halen en kan iedereen omkleden en douchen na afloop.

Inschrijven

Bijschrift foto: Deelnemers aan de Onstwedder Omloop rennen rondjes van 2,5 kilometer door Onstwedde (foto Jolanda Freitag).