• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys kan niet overtuigen
29 apr. 2023

Voor het eerst dit seizoen is Onstwedder Boys er niet in geslaagd om een doelpunt te maken in een competitiewedstrijd. Omdat tegenstander SCN dat ook niet lukte bleef het 0 – 0. Hiermee mocht de ploeg uit Onstwedde nog het meest tevreden mee zijn, want de betere mogelijkheden waren voor SCN.

De thuiswedstrijd leverde voor Onstwedder Boys een eenvoudige 3 – 0 overwinning op. Bij Onstwedder Boys ontbraken deze middag Anne Wilzing en Sem Nieuwenhuis wegens blessures. Ook keeper Rein Koudstaal was afwezig, waardoor Mark Meijer het doel verdedigde. SCN is een fysiek sterke ploeg en staat op de elfde plaats. De ploeg uit Nieuwlande heeft de punten hard nodig om degradatie te voorkomen.

Met Mark Meijer is tevens de beste speler van Onstwedder Boys deze middag genoemd. Meijer hield met een aantal prima reddingen zijn doel schoon, waardoor er in ieder geval nog één punt werd meegenomen naar Onstwedde.

Het eerste gevaar komt na zes minuten spelen. Onstwedder Boys krijgt een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel van SCN. Gerko Scheper schiet de bal langs de muur, maar recht in de handen van keeper Leon Reitsma. Ook de tweede mogelijkheid is voor de Onstwedders als Harm Visser met een bekeken pass Gerko Scheper weet te bereiken. Scheper raakt de bal echter niet goed en produceert een afzwaaier. Na een aardig begin van Onstwedder Boys, lukt het SCN na twintig minuten spelen om ook voor het eerst gevaarlijk te worden. Marco Bruinsma wordt goed aangespeeld, maar stuit op de uitgekomen Mark Meijer in het doel van de Boys. Meijer grijpt ook goed in bij een kopbal van Rolf Elema. SCN is steeds gevaarlijk bij standaardsituaties en hanteert ook vaak de lange bal. Jarno Sterenborg wordt tien minuten voor rust door Gerko Scheper in stelling gebracht, maar stuit op keeper Reitsma. In de rebound schiet Marcel Paans net over. Rutgert Tipker moet geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Mart Wilzing. In de 40e minuut lijkt Mark Meijer een hoge bal in en keer te pakken, maar laat deze los, waarna er een onoverzichtelijke situatie ontstaat en de bal uiteindelijk in het doel van Onstwedder Boys wordt geprikt. Scheidsrechter Smit uit Groningen, die de situatie niet goed zag, keurt het doelpunt tot opluchting van Onstwedder Boys af. De laatste mogelijkheid in de eerste helft is voor SCN als Wilmar Pastoor bij de tweede paal een voorzet in één keer neemt en over schiet.

Aan het begin van de tweede helft krijgen beide teams de kans de score te openen. Eerst schiet Stefan Bruinsma net over het doel van Onstwedder Boys en even later schiet Mart Wilzing na een fraaie actie de bal tegen de paal. Het spel van Onstwedder Boys is gehaast en daardoor ook slordig. Hierdoor lukt het SCN om regelmatig gevaarlijk te worden. Na een kwartier spelen reageert Mark Meijer goed op een voorzet vanaf links en weet de verdediging van Onstwedder Boys een rebound te voorkomen door de bal net op tijd weg te werken. Een vrije trap van Harm Visser gaat net over en een corner van SCN wordt door Bryan Marissen in één keer tegen de lat geschoten. Invaller Jeffrey Marissen kan ook in kansrijke positie uithalen, maar de keeper van Onstwedde redt opnieuw fraai. Gerben Meems moet ook geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Michel Beikes. In de 82e minuut kopt Gerko Scheper van dichtbij de bal uit een voorzet van Luc Nieuwenhuis tegen keeper Reitsma aan. De laatste mogelijkheid is voor Bryan Marissen die in de laatste minuut net naast schiet.

Omdat RWF en FC Assen tegen elkaar gelijk speelden, verandert er niets aan de stand bovenin de vierde klasse D. Het blijft spannend: 1. RWF 21 – 45, 2. Onstwedder Boys 21 – 45, 3. FC Assen 21 – 41

Komende zaterdag wordt er niet gespeeld. Op zaterdag 13 mei speelt Onstwedder Boys thuis tegen FC Assen. Opnieuw dus een topduel op De Boskamp. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Mark Meijer, Marcel Paans, Sven Jaegers, Nick Wagenaar, Luc Nieuwenhuis, Gerwin de Wijk, Rutgert Tipker (Mart Wilzing), Gerben Meems (Michel Beikes), Harm Visser, Jarno Sterenborg (Bert Jan Wilzing) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: Dhr. R. Smit (Musselkanaal)