• Onstwedder Boys onderuit in Friesland
26 nov. 2022

In Friesepalen heeft Onstwedder Boys de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Tegen RWF werd het 4 - 2 voor de thuisclub. Bij rust leidde de ploeg uit Friesland met 2 - 1. De ploeg uit Onstwedde blijft wel bovenin meedraaien. Concurrent Fit Boys verloor verrassend van Mussel en koploper FC Assen was vrij.

Voor de tweede keer dit seizoen was kunstgras de ondergrond en opnieuw werd er op kunstgras verloren. Ploegen die gewend zijn om op deze ondergrond te spelen zijn in het voordeel, zo bleek ook deze middag. Onstwedder Boys speelde in de uitshirts van de tegenstander, omdat men vergeten was de eigen shirts mee te nemen. Bij Onstwedder Boys ontbrak deze middag Marcel Paans vanwege een blessure.

Na twintig minuten spelen komt Onstwedder Boys nog wel op voorsprong. Anne Wilzing wordt aangespeeld door Harm Visser en maakt de 0 - 1. Tien minuten later staat het al weer 2 - 1. Eerst scoort RWF via een schot van Abe Spinder dat van richting wordt veranderd en even later verdwijnt ook een afstandschot van Mike Jansma in  het doel van de Boys. Zo wordt met een 2 - 1 stand de rust bereikt.

In de tweede helft komt Onstwedder Boys beter uit de startblokken en zet meer druk. Het is Gerko Scheper die uit een snelle counter de gelijkmaker weet te scoren: 2 - 2. Even later heeft Anne Wilzing de kans om Onstwedder Boys op voorsprong te zetten, maar hij mist. RWF weet wel de kansen te benutten. Jacob Veenema maakt de 3 - 2 door de bal uit een voorzet binnen te tikken. in de slotfase wordt het ook nog 4 - 2. Na een fraaie aanval is het opnieuw Mike Jansma die doel treft.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys een thuiswedstrijd tegen SCN, dat vandaag met 2 - 9 verloor van BSVV. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Mocht het Nederlands Elftal eerste worden in de poule, dan speelt het zaterdag om 16.00 uur en wordt de aanvang van de wedstrijd waarschijnlijk vervroegd.