• Onstwedder Boys wint derby tegen Mussel
17 okt. 2022

Door een 2 – 0 overwinning tegen Mussel blijft Onstwedder Boys medekoploper in de vierde klasse D. De wedstrijd op Sportpark De Boskamp was meer spannend dan goed. Voor ongeveer 250 toeschouwers vielen de doelpunten in de tweede helft. Onstwedder Boys en FC Assen staan nu bovenaan met tien punten uit vier wedstrijden.

Dit seizoen is er slechts één derby in de Kanaalstreek. SJS is gepromoveerd en komt uit in de derde klasse. Mussel wist zich afgelopen seizoen keurig te handhaven in de vierde klasse. De ploeg van trainer Arend Scholtens kende een matige start van dit seizoen en kwam met één punt uit drie wedstrijden zaterdagmiddag richting Onstwedde.

In de eerste helft heeft Onstwedder Boys meer balbezit, maar heeft Mussel de zaken verdedigend goed voor elkaar. Na vijf minuten spelen zet Jarno Sterenborg de bal vanaf rechts voor. Rutgert Tipker schiet vanaf de rand van de 16-meter goed in, maar keeper Dion Weidijk weet de bal met een prima reflex uit de linkerbenedenhoek te tikken. Kort daarop wordt een voorzet van Nick Wagenaar door een verdediger van Mussel net over het eigen doel getikt. De grootste kans in de eerste 45 minuten is voor Mussel als Erwin Wijnholds na een misverstand bij Onstwedder Boys alleen door kan gaan richting het doel van Rein Koudstaal. Wijnholds faalt echter in de afwerking en raakt de bal verkeerd. Na een half uur spelen is het opnieuw Nick Wagenaar die de bal goed voorzet en Anne Wilzing bereikt. Zijn schot gaat echter voorlangs. Lars Hemmes speelt zich in de slotfase prima vrij, maar weet Rien Boels net niet te bereiken, waardoor de bal in de handen van Rein Koudstaal terecht komt.

In de tweede helft worden de duels feller. Mussel krijgt na opnieuw een misverstand bij Onstwedder Boys een mogelijkheid via Cas Groenewold, maar hij schiet naast. Een vrije trap van Sven Jaegers komt voor de voeten van Sem Nieuwenhuis. Zijn schot komt recht in de handen van Dion Weidijk terecht. Na een kwartier spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong. Een corner van Anne Wilzing wordt door Gerko Scheper in het doel gekopt: 1 – 0. Even later krijgt Scheper opnieuw een kans, maar hij weet de bal uit een voorzet van Sem Nieuwenhuis net niet goed te raken. Mussel probeert via Lars Hemmes gevaar te stichten, maar de spits van Mussel heeft een lastige middag tegen het verdedigingsblok van de Boys, dat bestaat uit Sven Jaegers en Marcel Paans. Een lange bal wordt door Gerko Scheper doorgekopt, waarna Jarno Sterenborg in stelling wordt gebracht. Ook zijn schot gaat naast. Na overtredingen op het middenveld krijgen Lars Hemmes en Cas Groenewold de gele kaart van scheidsrechter van Duinen. Ook Gerko Scheper gaat op de bon wegens commentaar op de leiding. In de slotfase moet Groenewold het veld verlaten na een overtreding, die hem de tweede gele kaart oplevert. In de laatste minuut wordt Jarno Sterenborg op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald. Scheidsrechter van Duinen twijfelt niet en geeft een strafschop. Gerwin de Wijk schiet vervolgens de bal vanaf elf meter binnen, waardoor de eindstand 2 – 0 wordt.

Een moeizame overwinning deze middag voor Onstwedder Boys. Komende zaterdag speelt de ploeg thuis tegen The Knickerbockers. Het betreft een bekerwedstrijd. The Knickerbockers spelen in de derde klasse van het zaterdag amateurvoetbal. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Marcel Paans, Sven Jaegers, Gerben Meems, Rutgert Tipker (Ties Bruining), Jarno Sterenborg, Sem Nieuwenhuis (Harm Visser), Anne Wilzing (Arjen Velthuis) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: Dhr. G. van Duinen (Appingedam)
Gele kaart: Gerko Scheper