• Terug
  • Nieuws
  • Drukte bij open dag CGK Onstwedde
8 april 2013

Tijdens het afgelopen weekend van vrijdag 5 en zaterdag 6 april heeft de Christelijke Gereformeerde Kerk in Onstwedde officieel het kerkgebouw in gebruikgenomen.
Het kerkgebouw aan de Luringstraat is in het afgelopen jaar vernieuwd en uitgebreid.
Met de feestelijke open dag op zaterdag 6 april vierde de kerk tevens haar 100-jarige jubileum. Dit jubileum was dubbel zo bijzonder door het speciaal uitgebrachte gedenkboek, die ook te koop was tijdens de open dag. Veel belangstellenden kwamen een kijkje nemen in de verbouwde kerk en haar zalen. Ook het Jubileumboeken trok de interesse en werd veelvuldig verkocht.

Tijdens de bijzondere dienst op vrijdagavond 5 april waren er veel oud-predikanten aanwezig. Zo was de 86-jarige ds. K. Boersma, die begin jaren ’60 voorging, ook aanwezig.
In de dienst ging Ds. G. Huisman voor en stond stil bij Psalm 127 “Als de HERE het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen de bouwlieden daaraan;”.
De voorzitter van de bouwcommissie Leendert Wever, die dit in 1982 ook mocht doen, overhandigde een symbolische sleutel van het gebouw aan de voorzitter van de kerkenraad Freerk Halmingh. Op deze sleutel staat de tekst “en Ik zal in hun midden wonen” uit Exodus 25 vers 8b.
De genodigde predikanten van de Gereformeerde en Hervormde kerk stonden stil bij de eenheid die er onderling is en het gedeelde geloof in de Schepper van Hemel en Aarde en feliciteerde de gemeente met dit mooie gebouw. Namens de Jubileumcommissie overhandigde Henk Wever het boek aan de kerkenraad. Daarbij sprak hij de gedachte uit dat het een goed plan zou zijn om in 2017 als gezamenlijke kerken een feestelijke jubileum te houden i.v.m. 500 jaar Reformatie. Eerder die dag had Frits van der Heide namens de kerkenraad het jubileumboek cadeau gedaan aan het oudste gemeentelid, zijn oud-tante Willempje Mölling-van der Heide die bij leven en gezondheid deze maand 99 jaar mag worden.

Jubileumboek
Het Jubileumboek is echter nog te verkijgen voor €20,50 per stuk. Het jubileumboek is ook te bestellen via e-mail en via het Twitter- of Facebookaccount genaamd ‘cgkonstwedde’. (ISBN: 978-90-9027478-2)

 

Foto's jubileum 100 jarig CGK

Foto's open dag (1)

Foto's open dag (2)