• Terug
  • Nieuws
  • Dodenherdenking 4 mei 2022
25 april 2022

Op 4 mei gedenken we rondom het oorlogsmonument op de Lougbrink aan de Hardingstraat de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en hen, die bij vredesmissies en andere oorlogssituaties zijn omgekomen.

De samenkomst begint omstreeks 19.40 uur met het luiden van de kerkklokken en het spelen van enkele koralen door muziekvereniging Crescendo uit Wedde. De overdenking wordt dit jaar gehouden door Marcel Nijboer. Twee leerlingen van scholengemeenschap Ubbo Emmius dragen een gedicht voor. Namens de Onstwedder bevolking en namens de gemeente Stadskanaal zullen er kransen worden gelegd.  

Om 20.00 uur volgen, na het spelen van de taptoe door Roelf Klap, twee minuten stilte. Aansluitend worden twee coupletten van het Wilhelmus gezongen. Tenslotte is er een defilé langs het monument en de gedenkplaat.

Een herdenking organiseren kost geld. Er zijn kosten voor het huren van een geluidsinstallatie, voor het muziekkorps, voor bloemen etc. Daarom willen we u vragen een bijdrage te doen in de giftenpot, die aan het einde van het defilé-pad klaar staat. Ook kunt u een donatie overmaken naar bankrekeningnummer NL53 RABO 0349 0549 59 t.n.v. Stichting Ocrea Onstwedde. Bij voorbaat onze hartelijke dank voor uw bijdrage.  

We hopen dat de Onstwedder bevolking in groten getale, in vrijheid en verbondenheid, de onvrije oorlogsjaren en de gevallen slachtoffers zal herdenken.

Met vriendelijke groet,
de leden van het 4-mei comité,
Harjo Kiel, Marcel Nijboer en Chonda Luring

Foto: archief Onstwedde.info