• Onstwedder Boys verliest opnieuw van WVV
16 apr. 2022

Lang zag het er naar uit dat Onstwedder Boys een goed resultaat zou halen tegen koploper WVV. Maar net als in de uitwedstrijd was het de ploeg uit Winschoten die in de slotfase aan het langste eind trok. WVV won met 1 – 2 en is door het verlies van SJS tegen Mussel nu weer alleen koploper.

Er had deze middag zeker meer in gezeten voor Onstwedder Boys. Met name in de eerste helft kreeg de thuisclub een aantal mogelijkheden om te scoren. Bij Onstwedder Boys ontbrak Elmar Bijl, die ziek thuis zich moest afmelden. Hij werd in de verdediging prima vervangen door Gerben Meems.

De eerste helft begint rommelig. Beide teams voetballen slordig en voor beide doelen gebeurt niet veel. Het eerste gevaar komt van WVV. Na tien minuten spelen schiet Sven Jager vanaf de rand van het strafschopgebied recht in de handen van Rein Koudstaal. Na bijna een half uur spelen zet Anne Wilzing de bal vanaf links voor, waarna Sem Nieuwenhuis net naast kopt. Gerko Scheper wordt in de diepte goed aangespeeld, maar twijfelt net iets te lang, waardoor een mogelijkheid voor de Boys verloren gaat. Na een fout bij WVV komt de bal voor de voeten van Bert Jan Wilzing, die met een boogbal keeper Sven Schuur probeert te verschalken. De bal gaat echter net over het doel. Vijf minuten voor rust komt Onstwedder Boys toch op voorsprong. Anne Wilzing kapt op links zijn tegenstander uit en verrast Sven Schuurs met een diagonaal schot. De bal gaat via de binnenkant van de paal het doel in: 1 – 0. Voor rust raakt Bert Jan Wilzing met een hard schot nog de lat. WVV is in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk.

Na rust verandert er aanvankelijk niet veel aan het spelbeeld. WVV heeft meer balbezit, maar kan voorin zelden gevaar stichten. Keerpunt is het uitvallen van Sven Jaegers bij Onstwedder Boys. Hij wordt bij een duel ongelukkig in zijn ribben geraakt, probeert nog wel door te spelen, maar moet toch gewisseld worden. Ricardo Buitelaar is zijn vervanger. Bert Jan Wilzing krijgt na een kwartier spelen uit een corner bij de tweede paal de bal, maar schiet tegen de keeper van WVV op. Even later probeert Sem Nieuwenhuis het van afstand, maar weer brengt Sven Schuurs in het doel van WVV redding. Na twintig minuten spelen wordt het uit het niets 1 – 1. Balverlies op het middenveld bij Onstwedder Boys leidt tot een snelle tegenaanval, waarbij Rein Koudstaal in eerste instantie prima weet te redden, maar kansloos is op de inzet van Mathijs Mollema, de topscorer van de ploeg uit Winschoten. WVV voert de druk op en Onstwedder Boys probeert in de omschakeling gevaarlijk te worden. De thuisclub heeft geluk als een schot van Marc Drenth via een verdediger van de Boys net over het doel gaat. Goed doorzetten van Anne Wilzing levert een kans op voor de ingevallen Mart Wilzing, maar zijn schot gaat over. Sem Nieuwenhuis kopt een voorzet van Harm Visser even later net naast. Een minuut voor tijd gaat het toch nog mis voor Onstwedder Boys. In het strafschopgebied kan de bal niet worden weggewerkt en komt uit de kluts voor de voeten van Mathijs Mollema. Hij weet wel raad met dit buitenkansje en schiet de bal hard tegen de touwen: 1 – 2. Onstwedder Boys probeert het nog wel, maar krijgt geen kansen meer. Na vier minuten extra tijd fluit de goed leidende scheidsrechter Nanninga uit Assen af.

Een ongelukkige nederlaag voor Onstwedder Boys, dat komende zaterdag moet aantreden in Wildervank. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Over twee weken is op De Boskamp SVBO de tegenstander.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Gerben Meems, Sven Jaegers (Ricardo Buitelaar), Luc Nieuwenhuis, Harm Visser, Gerwin de Wijk (Mart Wilzing), Sem Nieuwenhuis, Anne Wilzing, Bert Jan Wilzing en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. L. Nanninga (Assen)