• Onstwedder Boys doet goede zaken
9 apr. 2022

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen DKB met 3 - 2 gewonnen. In de thuiswedstrijd scoorde DKB in de laatste minuut de winnende treffer. Nu waren de rollen omgedraaid. Arjen Velthuis besliste in de laatste minuut het duel in het voordeel van de ploeg uit Onstwedde.

Op deze koude zaterdagmiddag stond de verste uitwedstrijd op het programma. Tussen Coevorden en Slagharen ligt in Overijssel De Krim. Een veenkolonie met ongeveer 2200 inwoners. DKB is een directe concurrent van Onstwedder Boys en verloor vorige week met 2 - 1 in Stadskanaal van SJS, dat op de tweede plaats staat in de competitie.

In de eerste helft is Onstwedder Boys de betere ploeg. Een snelle aanval leidt na ongeveer 25 minuten spelen tot de 0 - 1 voor Onstwedder Boys. Anne Wilzing gaat goed door over links en geeft een voorzet op Gerko Scheper, die bij de tweede paal de bal hard tegen de touwen jaagt. De voorsprong duurt echter niet lang. Balverlies in de verdediging van de Boys zorgt er voor dat DKB een aanval kan opzetten. Berny Renker weet hieruit eenvoudig te scoren. Nog voor rust komt Onstwedder Boys opnieuw op voorsprong. Een lange bal van Sven Jaegers komt bij Gerwin de Wijk terecht, die met een boogbal de keeper van DKB fraai weet te verschalken: 1 - 2.

In de tweede helft neemt de ploeg van trainer Guus Zantinga wat gas terug en heeft DKB een overwicht. Onstwedder Boys wordt terug gedrongen. Een kwartier voor tijd weet de thuisclub gelijk te maken. Een vrije trap wordt door Erik Groen hard in de benedenhoek geschoten. Keeper Rein Koudstaal is kansloos: 2 - 2. Dezelfde Groen was de speler die in het begin van de competitie met een vrije trap DKB na een 3 - 4 overwinning wist te schieten op De Boskamp. In de laatste minuut slaat Onstwedder Boys toch nog toe. Een snelle counter via Gerko Scheper en Sem Nieuwenhuis, zorgt er voor dat invaller Arjen Velthuis in stelling wordt gebracht, die met links beheerst de bal binnen schiet: 2 - 3. Dit is tevens de eindstand.

De ploeg uit Onstwedde staat nu op een keurige vierde plaats met vijf punten achterstand op WVV en SJS. Komende zaterdag spelen de Boys thuis tegen WVV. Op Sportpark De Boskamp wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Luc Nieuwenhuis (Ricardo Buitelaar), Sven Jaegers, Elmar Bijl, Nick Wagenaar, Gerwin de Wijk, Harm Visser, Sem Nieuwenhuis, Gerko Scheper, Bert Jan Wilzing (Arjen Velthuis) en Anne Wilzing.
Scheidsrechter: Dhr. J. ten Hartog