• Terug
  • Nieuws
  • Gratis energietassenactie
6 april 2022

Aanstaande donderdagmiddag (7 april) gaat een aantal vrijwilligers op stap om bij diverse adressen in Alteveer en Onstwedde draagtasjes met energiebesparende middelen af te geven. Ook krijgt u een flyer met daarop informatie over meer mogelijkheden om energie te besparen.

De actie vind plaats in samenwerking met de Gemeente Stadskanaal, Welstad, gezamenlijke kerken Alteveer / Onstwedde  en het RWLP (regionaal woon- en leefbaarheidsplan Oost Groningen).

Samen ervoor zorgen dat de lasten gaan dalen. Daarvoor is het tasje met daarino.a. 2 ledlampen, folie voor achter de radiator, tocht strips en een energiemeter. Ook twee energiecoaches helpen mee om informatie te geven of een afspraak te maken voor een consult.

Niet iedereen die een tasje ontvangt kan de spullen zelf installeren. "We hopen dat we door  noaberhulp er voor zorgen dat  bij iedereen alle middelen ook daadwerkelijk worden geïnstalleerd en gebruikt!"aldus een woordvoerder van de samenwerkende partijen.

Bent u even niet thuis en heeft u wel recht op een tas? Dan ontvangt u een briefje in de brievenbus met de tijden waarop u uw tas kunt afhalen bij Welstad in de Bolster aan de Boslaan.

Op donderdagmiddag 21 april is er een tweede ronde. Heeft u tijd en zin om dan mee te helpen, dan graag. Wel even vooraf melden bij Welstad en vragen naar Dennis Jager of Arnesto Ovaa.