• Terug
  • Nieuws
  • Oorlogsverhaal op basis van werkstuk
28 maart 2022

Soms kan een oud werkstuk van een middelbare scholier basis zijn voor een nieuw oorlogsverhaal!

Dertig jaar geleden kreeg scholiere Hanna Horlings van haar geschiedenisleraar de opdracht om iemand te interviewen, die de oorlog nog had meegemaakt. Ze ging toen in gesprek met haar oudoom Geert Horlings (1917-2005). Deze was onderwijzer geweest in Onstwedde en in 1944  verbannen naar Helgoland.

Waar Horlings met zijn kinderen niet sprak over zijn verschrikkelijke ervaringen op Helgoland, was hij destijds wel open naar de toen 14-jarige Hanna. Haar werkstuk is bewaard gebleven en is de basis geworden van een mooi nieuw oorlogsverhaal over meester Geert Horlings!  

Daarom de volgende oproep:
Ook op MAVO ’t Spieck (daarna Comenius College en Ubbo Emmius) zijn in het verleden werkstukken gemaakt over de Tweede Wereldoorlog met o.a. interviews. Ben je iemand of ken je iemand, die nog zo’n werkstuk heeft? Wellicht kan dat ook verwerkt worden in een nieuw te schrijven verhaal van iemand, die de oorlog in Onstwedde meemaakte.

Heel graag ontvang ik reacties via de mail of per telefoon, wanneer er nog werkstukken terug gevonden worden. Ik wil graag onderzoeken of het bruikbaar is voor een uitgewerkt verhaal.

Chonda Luring    
T (0599) 331666
E-mail

Foto: archief Onstwedde.info