• Terug
  • Nieuws
  • Hulp aan vluchtelingen Oekraïne
5 maart 2022

De kerken in de gemeente Stadskanaal hebben in de afgelopen week samen een actie opgezet. De actie is gericht op het inzamelen van goederen voor vluchtelingen uit de Oekraïne.

Binnenkort worden de eerste vluchtelingen verwacht. De gemeente Stadskanaal zorgt voor huisvesting van de Oekraïners. De Diaconieën ondersteunen daarbij met het inzamelen van de noodzakelijke goederen.

De Samenwerking Diaconieën Gemeente Stadskanaal (SDGS) vraagt u hiervoor om u het geven van goederen. Als u wilt doneren dan graag met goederen die op dit moment echt noodzakelijk zijn. Welke dit zijn kunt u lezen in de flyer bij dit nieuwsbericht.

Er is in Onstwedde een inzamelpunt bij d'Ekkelkaamp. Daar staat een paardentrailer óf aanhangwagen waarin u uw spullen kwijt kunt. De spullen worden daarna naar een centraal punt in Musselkanaal gebracht.

Vrijwilligers zijn van harte welkom. Dit onder andere om de goederen te sorteren en uit te delen. Opgave hiervoor is mogelijk bij Richard Bierma (e-mail)

Heeft u verder vragen of suggesties? U kunt daarvoor contact opnemen met Sjoerd Bunk (e-mail) óf Gert Meijer (e-mail) en M 06-20671418. Zij coördineren namen SDGS deze actie in Onstwedde.