• Terug
  • Nieuws
  • Muurschildering van 22 meter in Artphy
1 maart 2022

Jan van der Ploeg en Lars Breuer maakten een muurschildering van 22 meter in Artphy, Onstwedde: 'In deze regio gebeurt veel bijzonders'.

Jan van der Ploeg en Lars Breuer maakten afgelopen week een muurschildering van 22 meter lang. Het enorme kunstwerk vormt het ‘center piece’ van de groepstentoonstelling Dialoog overschilderd, die zaterdag 5 maart opent bij Artphy in Onstwedde.

Kunstcentrum Artphy is gevestigd in een voormalige boerenschuur in Onstwedde. Het is een gigantische expositieruimte, die vanwege de hoge stalen zuilen in de kleur ultramarijn ook wel ‘de blauwe kunstkathedraal’ wordt genoemd. Al vier jaar biedt het plek aan hedendaagse kunst, vooral ook van groot formaat, zoals de wandschildering die er nu gerealiseerd is.

Jan van der Ploeg uit Amsterdam had nog nooit van Artphy gehoord, toen hij door initiatiefnemers Janke Westra en Jan Willem Kok werd benaderd. ,,Onstwedde… Oef, helemaal in het Noorden! Maar toen ik zag welke collega’s hier al geëxposeerd hadden, was ik zeer onder de indruk.’’ Ook de Duitse kunstenaar Lars Breuer is lovend over de kunstboerderij, waar ze konden verblijven en werken aan een uniek kunstwerk.

Bron/foto: Dagblad van het Noorden/Lees meer