• Terug
  • Nieuws
  • 't Vlasmeer gaat hoe dan ook open
1 maart 2022

Zwembad De Horsten in Musselkanaal als eerste op eigen benen in gemeente Stadskanaal; overdracht Bad Noord en Vlasmeer mogelijk in juni of juli 2022.

Zwembad De Horsten wordt met ingang van het zwemseizoen 2022 overgedragen aan Stichting Dorpsbedrijf Levendig Musselkanaal. De andere twee baden in de gemeente Stadskanaal, Bad Noord en Vlasmeer in Onstwedde, zijn nog niet klaar voor privatisering.

Wethouder Goziena Brongers (CDA) noemde het ‘een historisch besluit’, omdat over de verzelfstandiging van de drie baden al jarenlang wordt gesproken. Veel voorstellen werden ingediend en evenzoveel afgewezen. Dat het zo lang duurde had met verschillende oorzaken te maken, waaronder corona en de niet sterke financiële positie van de gemeente.

400.000 euro per bad
Levendig Musselkanaal krijgt incidenteel 60.000 euro mee voor verduurzaming en 302.000 euro voor het wegwerken van achterstallig onderhoud. Dat is ruim binnen de begroting, want Stadskanaal heeft voor alle drie de baden hetzelfde beschikbaar: 400.000 euro.

Het exploitatieplan voor De Horsten heeft een volledig onderbouwde begroting. Bad Noord en Vlasmeer hebben daar om verschillende redenen meer tijd voor nodig. Brongers verwachtte dat die twee organisaties in juni of juli 2022 klaar zijn voor de overdracht.

Uitstel voor De Horsten geen optie
De gemeenteraad betreurde het dat de overdracht nog niet voor alle drie de baden tegelijk kon worden afgehamerd, maar uitstel voor De Horsten was geen optie, om nog meer teleurstelling te voorkomen.

Een aantal raadsfracties drong er bij Brongers op aan de beide baden ‘proactief’ bij te staan en aan te dringen op het gebruiken van de beschikbare expertise binnen de gemeente. Dat de overdracht van Bad Noord en Vlasmeer op zich laat wachten heeft geen gevolgen: het komend zwemseizoen gaan ze alle drie hoe dan ook open.

Bron: Dagblad van het Noorden