• Terug
  • Nieuws
  • Stadskanaal start campagne ‘Ik kies!’
7 december 2021

Campagne voor en door inwoners

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart 2022 start in Stadskanaal de campagne ‘Ik kies!’. Het is een campagne voor en door inwoners. De gemeente wil graag de lokale betrokkenheid bij de politiek vergroten. Hoe kan dit beter dan inwoners aan het woord te laten om te vertellen waarom ze stemmen belangrijk vinden? Iedereen is welkom om mee te doen aan de campagne. Burgemeester Klaas Sloots: “Ik doe de aftrap, maar ik vind het veel belangrijker dat inwoners vertellen waarom ze kiezen. Ik hoop dat iedereen op 16 maart zijn stem laat horen, zodat we met een nieuw bestuur voor u de komende vier jaar opnieuw hard werken aan een nog mooiere gemeente. Ik kies! U ook?”

Voor en door inwoners
In de campagne geven inwoners uit de hele gemeente aan waar zij voor staan en waarom zij hun stem uitbrengen. Alle verhalen deelt de gemeente op de gemeentelijke website, social mediakanalen en de gemeentepagina. De gemeente nodigt de deelnemers ook uit om zelf hun verhaal te delen. De campagne is te herkennen aan de woorden ‘Ik kies!’ en de foto’s van de deelnemers in een speciaal gemaakt ‘Ik kies!’-kader.

Burgemeester Klaas Sloots: “Ik kies, omdat ik het belangrijk vind mijn stem te laten horen. Door te kiezen kun je als inwoner mede bepalen hoe onze gemeente eruit komt te zien en welke voorzieningen onze gemeente heeft. Ik kies voor een inclusieve gemeente waar iedereen gelijke kansen heeft en zich prettig voelt. Ik kies! U ook?”

Iedereen kan meedoen
Inwoners van onze gemeente die mee willen doen aan de campagne kunnen een mail sturen naar de gemeente t.a.v. team communicatie.

E-mail

Website

Foto: Gemeente Stadskanaal