• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys geeft winst uit handen
2 okt. 2021

Een wedstrijd duurt 90 minuten. Dat bleek zaterdagmiddag weer eens op Sportpark de Boskamp. DKB uit De Krim, dat de laatste 20 minuten met tien man speelde, scoorde in de laatste minuut uit een vrije trap en nam zo de drie punten mee naar Overijssel.

Vorige week was het Onstwedder Boys dat in de laatste minuut wist toe te slaan, deze keer was het de tegenstander. Voetbal blijft soms onvoorspelbaar. In de eerste helft zijn de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Het eerste gevaar komt uit een vrije trap van Harm Visser. Zijn schot wordt door keeper van de Wetering verwerkt tot corner. Aan de andere kant moet Rein Koudstaal redding brengen op een schot van Luuk Boer. Uit een corner van Anne Wilzing krijgt de helemaal vrijstaande Gerwin de Wijk de bal, maar zijn schot wordt geblokt. Het is DKB dat na 25 minuten spelen op voorsprong komt. Onstwedder Boys verliest de bal op het middenveld, waarna Remco Kerssies met een fraai afstandsschot keeper Rein Koudstaal weet te verschalken: 0 - 1. Scheidsrechter Vogelaar moet vaak fluiten voor overtredingen en stuurt na een half uur spelen de trainer van DKB weg, dit vanwege commentaar op de leiding.

In de tweede helft wordt de wedstrijd een stuk levendiger. In het eerste kwartier wordt drie keer gescoord. Onstwedder Boys krijgt al snel een strafschop na een overtreding op Rutgert Tipker. Gerwin de Wijk weet de strafschop te benutten. Na tien minuten spelen gaat Anne Wilzing goed door op links en speelt de bal naar Harm Visser, die via de binnenkant van de paal weet te scoren: 2 - 1. Een overtreding van Ricardo Buitelaar in het strafschopgebied leidt tot een penalty voor DKB. Berny Renken schiet de bal tegen de paal, maar weet in tweede instantie alsnog te scoren: 2 - 2.

Een kwartier voor tijd krijgt Freek Postema zijn tweede gele kaart na het wegtrappen van de bal. DKB moet dus met tien man verder. De vrije trap die volgt wordt door Sem Nieuwenhuis in het doel gewerkt, waardoor de Boys op een 3 - 2 voorsprong komen. Het duel lijkt op dat moment in het voordeel van de ploeg van Guus Zantinga te keren, maar DKB geeft niet op. Onstwedder Boys wordt slordig en op het veld is vrijwel niets van de man meer situatie te merken. Een lange bal wordt niet goed beoordeeld door de verdediging van Onstwedder Boys, waarna Jordy van Zandwijk met een fraaie lob ook Rein Koudstaal weet te verschalken. In de laatste minuut begaat Sven Jaegers een overtreding op ongeveer 20 meter van het doel van Onstwedder Boys. De vrije trap wordt genomen door Erik Groen, die Koudstaal opnieuw kansloos laat en zo de eindstand op 3 - 4 brengt.

Al met al een teleurstellend resultaat voor Onstwedder Boys, dat volgende week opnieuw thuis speelt. Dan is Wildervank de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Ricardo Buitelaar (Nanne Huiges), Sven Jaegers, Gerben Meems, Nick Wagenaar, Gerwin de Wijk, Rutgert Tipker (Jarno Sterenborg), Sem Nieuwenhuis, Anne Wilzing (Arjen Velthuis), Harm Visser en Gerko Scheper.
Gele kaart: Sem Nieuwenhuis
Scheidsrechter: Dhr. G. Vogelaar (Bellingwolde)