• Terug
  • Nieuws
  • 'Verwarde' man blijkt oplichter
18 maart 2013

Afgelopen dinsdagmorgen meldde een man in ‘verwarde toestand’ zich bij de pastorie van de Hervormde gemeente. Hij vertelde dat hij dak- en thuisloos is en op zoek is naar hulp.

Na een gesprek wordt besloten dat er opvang moet worden geregeld voor de man. Hij is dinsdagmiddag voor korte tijd opgevangen op Boerderij Hooghei en tijdens deze periode is geprobeerd een tijdelijke opvang voor hem te regelen. De man aanvaarde echter geen enkele manier van opvang. Hij wil alleen overnachten op een plek in Bellingwolde, waar hij langsgelopen is, zo hij verteld. Uiteindelijk is hij naar Bellingwolde gebracht en heeft daar de nacht doorgebracht.

De volgende ochtend wordt de man weer gesignaleerd in Onstwedde en probeert voor de tweede maal hulp te krijgen. De man is tijdens zijn wandeling door Onstwedde echter herkent. Deze ‘verwarde’ man blijkt een aantal jaren geleden in ons dorp een poging te hebben gedaan slachtoffers te maken door oplichting. Voordat hij nieuwe slachtoffers kon maken in Onstwedde is de man vertrokken.